Välkommen till bloggen om kryssningsdestinationer för företagare och VD:ar som planerar resor för sin personal och sina kunder!

Kryssningar är inte bara en populär semesterupplevelse för avkoppling och nöje, utan de kan också vara ett utmärkt val för företagare och VD som vill resa med sina kunder och personal och det finns en god anledning till det! På en kryssning finns det inte bara en mängd bekvämligheter och aktiviteter att njuta av, utan även möjligheter att arbeta och hålla konferenser ombord.

För företagare och VD som vill kombinera affärsverksamhet med resor erbjuder kryssningsfartyg ett perfekt sätt att skapa en produktiv och inspirerande arbetsmiljö. Med speciellt utformade konferensrum och möteslokaler kan affärsmöten, seminarier och presentationer enkelt arrangeras ombord. Dessa utrymmen är utrustade med modern teknik och har allt som behövs för att möta företagets behov.

För företagsincitament, möten, konferenser och sammankomster utgör skeppen redan i grunden otroliga platser. Men vi tror att du kommer att upptäcka ännu mer! Allt från vår panora lounge till rooftop terraces kan användas som unika evenemangslokaler och ovanliga platser för att skapa minnesvärd möten och evenemang som förtjänar mer än bara ett beige konferensrum.

Vi på Bodin och partners är vi dedikerade till att erbjuda de bästa reseupplevelserna för företag över hela världen. Idag vill vi ge er en överblick över de bästa kryssningsdestinationerna för varje typ av resenär.

För dig som ännu inte har haft möjligheten att åka på en “riktig kryssning” så finns det några skillnader jämfört med en “Finlands-båt” (ja, det är som att jämföra ett vandrarhem med ett lyxhotell som Ritz-Carlton, men vi gör ett försök):

På en “riktig kryssning” får du en personlig och exklusiv upplevelse och om du väljer att umgås med de andra passagerarna blir det mer stimulerande samtal. Ombord kan du njuta av gourmetmat och dryck av högsta klass. Alla båtar har flera specialrestauranger med fantastisk mat och dryck, och det finns en sommelier som kan hjälpa dig välja rätt vin och champagne.

Det finns också många unika upplevelser ombord, som vattenaktiviteter, yoga och pilatesklasser samt livemusikunderhållning. Jämfört med nordiska färjor har lyxkryssningar ofta en högre internationell standard när det gäller underhållning och service.

På en “riktig kryssning” kan du förvänta dig en hög nivå av service och uppmärksamhet på detaljer. Personalen är välutbildad och dedikerad till att ge varje passagerare en fantastisk upplevelse.

Så njutningen ombord är i toppklass, här kommer några destinationer du kan välja på:

För strandälskare rekommenderar vi Karibien. Med sina gyllene stränder och turkosblått vatten är Karibien en drömdestination för sol, sand och surf. Majoriteten av de stora kryssningslinjerna erbjuder resor till Karibien från flera amerikanska hamnar, men de flesta avgångar sker från Florida. Här kan du upptäcka olika öar som St. Thomas, Jamaica och Barbados.

För historiaälskare är det östra Medelhavet en perfekt destination. Med sina sekelgamla platser som Istanbul, Aten och Dubrovnik kan resenärer stiga in i historien och uppleva kulturens rika arv. Kryssningar i detta område tar dig till platser som erbjuder en unik inblick i antika civilisationer och deras arkitektur.

Är ni en äventyrslysten grupp? Då rekommenderar vi Alaska. Den vilda naturen, de storslagna glaciärerna och det rika djurlivet gör Alaska till ett paradis för äventyrsresenärer. Här kan du vandra i orörda skogar, paddla i havet bland sälar och havsutter och beundra majestätiska isformationer. Detta är verkligen en destination för naturälskare.

Ska du kryssa privat och är smekmånadsresenärer är Franska Polynesien det perfekta valet. Med sina skimrande laguner, palmklädda öar och romantiska solnedgångar erbjuder Franska Polynesien en idyllisk och sensuell miljö för en oförglömlig smekmånad. Öar som Tahiti, Bora Bora och Moorea erbjuder paradisstränder, traditionell polynesisk kultur och en avslappnad atmosfär.

Glöm heller inte hemmaplan och Östersjön. Med Köpenhamn, Stockholm och Helsingfors samt charmiga kuststäder som Tallinn och Gdansk, är Östersjön ett spännande resmål för att upptäcka historiska platser, arkitektur och kulturella sevärdheter.

För den kulturintresserade rekommenderar vi Japan. Med sina traditioner, konst och arkitektur erbjuder Japan en unik kulturell upplevelse. Utforska de livliga städerna Tokyo och Kyoto, besök tempel och trädgårdar, och njut av den traditionella japanska maten och kulturen. En kryssning runt Japan ger dig möjligheten att fördjupa dig i landets rika kultur och historia.

För mat- och vinälskare kommer alltid att njuta på kryssning! När det gäller att även njuta på land är västra Medelhavet en utmärkt destination. Med sitt läckra utbud av kulinariska specialiteter och prisbelönta viner är Italien, Frankrike och Spanien en dröm för matentusiaster. Här kan du njuta av autentiska rätter och lokala viner i hamnstäder som Barcelona, Marseille och Rom.

Slutligen, för de som har en plats på sin bucket-list, rekommenderar vi Antarktis. Med sin unika natur och spektakulära isformationer erbjuder Antarktis en oförglömlig upplevelse för äventyrsresenärer. Utforska den vackra naturen, se vilda djur i deras naturliga miljö och beundra isbergens mäktiga skönhet.

Oavsett vilken typ av resenärer ni är, finns det en perfekt kryssningsdestination för dig. Vårt team på Bodin och partners står till ditt förfogande för att skapa en skräddarsydd resa som uppfyller alla dina behov och önskemål.

Kontakta oss för att börja planera din nästa resa och upptäck vilken destination som passar just dig och ditt företag bäst!

Det finns ju dessutom yachting, mindre skepp och om möjlight ännu mer lyx!

Här finns nyheter och erbjudanden (men kontakta oss så skräddarsyr vi!)

Vill du veta mer om de olika kryssningsbolagen så läs här

Här finns allt vi skrivit om kryssningar

Finns ju också så kallade flodkryssningar

Sammanfattningsvis erbjuder kryssningar en unik möjlighet för företagare och VD att kombinera affärsverksamhet med resor och fritidsaktiviteter. Med bekvämligheter som konferensrum och allt annat ombord för att kunna arbeta, kan kryssningar skapa en perfekt balans mellan arbete och nöje. Det ger en minnesvärd och inspirerande miljö där affärsrelationer kan stärkas och framgångsrika affärsresultat kan uppnås.