Introduktion till ultralyxig kryssning

Ultralyxkryssningar är ett av de bästa sätten att se mer av världen och samtidigt må bra när du gör det. Passar utmärkt om du vill resa världen runt med absolut komfort och stil.

Du kommer få uppleva exceptionell service med uppmärksamhet på minsta detalj, från fina middagar till utflykter och allt däremellan.

Tack vare det höga antalet besättningsmedlemmar per gäst kan de ultralyxiga kryssningsfartygen säkerställa att allt tas om hand från början till slut.

De är ofta lte mindre i storlek än vanliga kryssningsfartyg vilket för att de ultra lyxiga fartygen kan ta dig till dolda pärlor som stora fartyg inte kan komma åt.

Även om en ultralyxkryssning såklart kostar en slant, kan kryssningspriset per person representera mycket bra värde när du tänker på allt som ingår på din kryssning.

Bästa ultralyxiga kryssningsrederier

Seabourn

Seabourns har tillhört de bästa lyxfartygsupplevelserna i över 30 år. Seabourn-upplevelsen är olik alla andra reseformer med en blandning av lyx, avkoppling och elegans.

Alla deras fem fartyg har eleganta sviter med havsutsikt, rymliga allmänna utrymmen och mycket personlig service, med nästan en besättningsmedlem per gäst. Seabourns trio av mindre systerfartyg, vart och ett med 450 gäster, erbjuder en stilfull och avslappnad upplevelse med massor av utomhusalternativ och gott om däcksutrymme.

2009 höjde Seabourn ribban med deras nya fartyg Seabourn Odyssey, ett fartyg som ansågs vara en “game-changer för det ultralyxiga segmentet.” Seabourn Odyssey tar 458 gäster och har den högsta andelen utrymme per gäst inom kryssningsbranschen. Fartyget innehåller också det största spaet på något lyxfartyg och stora verandor på 90 procent av hennes sviter.

2010 och 2011 fick Seabourn Odyssey sällskap av sina två identiska systrar, Seabourn Sojourn och Seabourn Quest, båda med 600 passagerare. Seabourns senaste fartyg, Seabourn Ovation, levererades våren 2018.

Ytterligare två fartyg är under konstruktion, med Seabourn Venture som avgår på sin jungfruresa från England den 10 april 2022. Det andra systerexpeditionsfartyget som ännu inte fått namnet byggs fortfarande.

Regent Seven Seas Cruises

Det rederi som inkluderar mest i sin all-inclusive är Regent Seven Seas Cruises där dessutom nästan 100 % av dess sviter på alla dess fartyg en egen privat veranda. Dessutom inkluderar de allt från utflykter till flyg i priset, vilket gör Regent-erbjudandet extremt förmånligt. Lägg till det ett brett utbud av åtta matställen och en avslappnad men ändå elegant stil, så har du kanske hittat din favorit?

Flottan sträcker sig från den intima och mycket älskade Seven Seas Navigator, med bara 490 gäster, till den spektakulära Seven Seas Explorer med 750 gäster, som lanserades 2016. Den nyaste medlemmen i flottan, Seven Seas Splendor anslöt sig 2020 med 750 gäster och kommer att följas av Seven Seas Grandeur våren 2023.

Silversea

Silversea erbjuder ett val mellan den klassiska flottan av bekväma små fartyg, som sträcker sig i storlek från 51 till 304 sviter, eller Silversea Expeditions flotta, som tar dig långt utöver det vanliga på exotiska äventyr.

Kryssningsrederiets all-inclusive prissättning och höga nivåer av gästfrihet garanterar en speciell semester, och servicen ombord är en av de bästa.

Silversea är särskilt känt för det stora utbudet av kryssningar som det erbjuder, både när det gäller klassiska kryssningar och deras mer exotiska expeditionsdestinationer som Västafrika, Antarktis och Asien. Det är det perfekta kryssningsrederiet för välberesta gäster och de som vill utforska destinationer mer i detalj.

Det nyaste fartyget är Silver Moon, som sjösattes sommaren 2022 och tar bara 596 gäster men erbjuder såklart stor lyx. Silver Moon är Silver Muses systerfartyg.

Ombord kommer du snart att få uppleva SALT – Silverseas innovativa “Sea And Land Taste”-program – med mat- och vinval baserat på de exotiska destinationer du besöker under din resa.

Crystal Cruises

Crystal Cruises har, i över 30 år, varit och fortsätter att vara ett extraordinär lyxkryssningsrederi.. Utnämnd till den bästa i Condé Nast Traveler’s Readers’ Choice Awards 2020 erbjuder dess fartyg en fantastisk kombination av utrymme, valfrihet och enastående service. Lägg till det ett omfattande program ombord och noggrant planerade resplaner inklusive massor av övernattningar i hamnen och avkopplande dagar till sjöss.

Ombord finns ett 1:1,7 personal-till-gäst-förhållande, vilket bara förbättrar Crystal-upplevelsen. Alla måltider och drycker ingår ombord, inklusive specialmiddagar, plus ett omfattande program ombord med upplevelser och underhållning, gratis obegränsat wifi, dricks och skatter.

Crystal Endeavour, det efterlängtade första expeditionsfartyget som sjösattes sommaren 2022, är utrustat med två helikoptrar och en ubåt. Ombord kommer de 200 lyckliga gästerna att bjudas på femstjärniga japanska rätter av den världsberömda kocken Nobu Matsuhisa.

Paul Gauguin kryssningar

Paul Gauguin Cruises, vars flaggskepp med samma namn är specialbyggt för Tahiti, Franska Polynesien och södra Stilla havet. I dessa paradis får du en bekväm kryssningsupplevelse med all inclusive.

Maten är utmärkt, med färsk fångad skaldjur och fantastisk fransk mat, såväl som traditionell polynesisk mat. Viner, cocktails, sprit, juicer och läsk ingår i kryssningspriserna och erbjuds för passagerare hela dagen.

Ponant

Ponant Cruises erbjuder lyxiga yacht- och expeditionskryssningar på alla sju kontinenter, och är ett utmärkt val för par, ensamresenärer och de som älskar att kryssa småfartyg. Ponant grundades 1988 av tidigare officerare i franska handelsflottans och kombinerar en ultralyxig upplevelse ombord med autentiska äventyr på många av världens mest spännande destinationer.

Den “franska touchen” är tydlig i varje fartygs design och inredning, och som sådan liknar atmosfären den på ett boutiquehotell i Paris. Loungerna och barerna är idealiska för att träffa vänner, medan soldäcket erbjuder panoramautsikt, gott om sittplatser och är perfekt för en slapp dag till sjöss. För dem som söker ytterligare avkoppling, bege dig till spaet ombord där du kan njuta av en rad behandlingar och massage.

Ponants senaste fartyg är Le Commandant Charcot som tar 270 passagerare. Det nya polar-utforsknings-fartyget kombinerar lyx med omtanke om miöjön genom att använder ett hybridframdrivningssystem för att segla utsläppsfritt och nästan tyst i miljökänsliga områden. Det finns 123 lugar och sviter, ett spa och två restauranger.

Ritz-Carlton Yacht Collection

Designad för att kombinera den lyxiga livsstilen hos The Ritz-Carlton hotell och en yachtsemester. The Ritz-Carlton Yacht Collection erbjuder skräddarsydda resor på den första av tre specialbyggda yachter. De flesta av dess resor sträcker sig från sju till 10 nätter, erbjuder många övernattningar i hamn och specifikt kurerade upplevelser i land.

Varje yacht har 149 sviter, var och en med sin egen privata terrass, och rymmer upp till 298 gäster i avslappnad elegant atmosfär. Som med The Ritz-Carlton på land kommer varje yacht att ha personlig service, fantastiska restauranger och lyxiga bekvämligheter perfekta för lyxsökande.

Evrima var 2021 den första av en flotta med tre yachts planerad av den berömda lyxhotellgruppen. Hon tar bara emot 298 gäster och erbjuder sexstjärnig service med Michelin-mat av den tyske kändiskocken Sven Elverfeld.

Läs mer här

Scenic Ocean Cruises

Scenic Ocean Cruises är designade för att leverera den ultimata upplevelsen för endast 228 gäster (och endast 200 i Arktis och Antarktis).

Med en 1:1 personal-till-gäst-täthet tar Scenics första havsfartyg, Scenic Eclipse, havscruising till en helt ny nivå – förenar lyx och upptäckter – och ger gästerna möjlighet att utforska remål utöver vad som tidigare var tänkbart. Komplett med två helikoptrar ombord och en ubåt ger Scenic Eclipse en ny innebörd åt ordet äventyr.