Vi och våra partners har hittat det hemliga receptet för att krydda upp historiska UNESCO upplevelser med en nypa humor och en hel del äventyr. Vem sa att historia inte kan vara kul? Låt oss använda historia för att stärka er kulturella förståelse genom teambuilding vid UNESCO världsarv!

Resande handlar om att vidga vyerna och öppna dörrar till nya perspektiv och upplevelser. För många grupper kan historia och kultur vara en avlägsen del av deras vardagliga liv. Men det är just detta som gör det till ett ypperligt tillfälle att utforska och vidga vyerna genom resande. För gruppen kan detta vara en ögonöppnande upplevelse. Det kan väcka nyfikenheten och öppna upp för en djupare förståelse av den globala gemenskapen. Att lära sig om historiska händelser och kulturer som är annorlunda än ens egen kan inspirera till ödmjukhet och respekt för olikheter.

Att inkludera historiska platser och element på en företagsgruppresa kan vara en klok strategi även om inte alla deltagare har ett stort historiskt intresse. Historia är mer än bara gamla byggnader och berättelser från det förflutna; det är en möjlighet att fördjupa och berika resan på många sätt. Här är några anledningar till varför det är bra att inkludera historiska aspekter även för de som inte är historieentusiaster:

 1. Kulturell förståelse: Historia ger insikt i den kulturella bakgrunden och arvet i det område ni besöker. För de som kanske inte är historieintresserade kan detta vara en ögonöppnare och en chans att förstå de lokala invånarnas värderingar och traditioner på ett djupare sätt.
 2. Team-building: Historia kan användas som en plattform för teambyggande aktiviteter. Genom att lösa historiska gåtor eller arbeta tillsammans för att förstå en specifik historisk händelse kan gruppens samarbetsförmåga stärkas och gemenskapen fördjupas.
 3. Inspirerande ledarskap: Många historiska berättelser innehåller exempel på ledarskap och beslutsfattande under svåra omständigheter. Detta kan inspirera och motivera även de som inte normalt är intresserade av historiska ämnen och hjälpa dem att applicera dessa lärdomar i sina egna arbetsområden.
 4. Skapar minnen: Historiska platser och händelser erbjuder ofta imponerande och minnesvärda miljöer för gruppen att utforska och fotografera. Dessa minnen kan bli värdefulla och ge ämnen för samtal och skapande av gemensamma erfarenheter.
 5. Mångfald av intressen: Historia är mångsidig och omfattar olika aspekter, inklusive konst, arkitektur, teknologi och samhällsutveckling. Genom att variera historiska aktiviteter kan ni hitta något som intresserar alla deltagare, även om de inte har ett stort historiskt intresse från början.

Så även om några deltagare kanske inte är historieentusiaster från början, kan en inkludering av historia på företagsgruppens resa vara ett tillfälle att väcka deras nyfikenhet och upptäcka en ny sida av sig själva. Det kan vara en möjlighet att skapa en rikare och mer givande upplevelse för hela gruppen och göra resan minnesvärd på flera nivåer.

Hos Bodin och Partners är vi allt annat än förespråkare för uttråkade arkeolosika utgrävningar. Vi anpassar er kulturella upplevelse så att den är lika spännande som er favorit-TV-serie, och vi lovar att det inte blir några 5 timmars utläggningar! Såvida det är exakt det ni söker, då löser vi det också!

Varför UNESCO finns 

UNESCO, Förenta Nationernas organisation för utbildning, vetenskap, kultur och kommunikation, grundades år 1945 med syftet att främja internationellt samarbete inom dessa områden. En av UNESCO:s viktigaste insatser är att utse och bevara platser och kulturarv av exceptionellt värde genom dess World Heritage-program.

UNESCO World Heritage Sites 

UNESCO World Heritage Sites (världsarv på svenska) är en samling platser runt om i världen som anses vara av enastående betydelse för mänskligheten. Dessa platser kan vara naturliga, kulturella eller en kombination av båda. Syftet med att utse och bevara dessa platser är att säkerställa att de bevaras för framtida generationer och att de blir tillgängliga för människor att njuta av och lära av.

För närvarande finns det hela 1157 UNESCO World Heritage Sites över hela världen. Dessa platser sträcker sig från gamla städer och monument till naturliga underverk och ekosystem. Denna mångfald av platser gör att resenärer och kulturälskare har en obegränsad uppsättning valmöjligheter när de planerar sina resor.

UNESCO och de nordiska länderna

 • Finland har 7 UNESCO World Heritage Sites, inklusive det berömda Suomenlinna-fortet utanför Helsingfors.
 • Norge har 8 platser som har fått detta prestigefyllda erkännande, med Nærøyfjorden och Bryggen i Bergen som två höjdpunkter.
 • Danmark har hela 10 UNESCO World Heritage Sites, med Roskilde-katedralen och Jelling-stenarna bland de mest välkända.
 • Sverige, vår utgångspunkt för denna resa, har en imponerande 15 platser på UNESCO:s lista, inklusive Visby stadsmur och Falu Gruva.

De mest populära UNESCO World Heritage Sites i världen

För de som söker en extraordinär resa till några av världens mest ikoniska platser, här är några av de mest populära UNESCO World Heritage Sites:

 1. Machu Picchu, Peru: Denna antika inkastad är omgiven av spektakulär bergsnatur och är en av världens mest kända arkeologiska platser.

 1. Den Kinesiska Muren, Kina: En imponerande byggnadsprestation som sträcker sig över tusentals kilometer och har en rik historisk betydelse.
 2. Angkor Wat, Kambodja: Det största religiösa monumentet i världen, känd för sina vackra tempel och imponerande arkitektur.
 3. Pyramiderna i Egypten: En av de mest ikoniska platserna i världen, dessa monument är en viktig del av Egyptens rika historia.
 4. Galápagosöarna, Ecuador: En ögrupp som är känd för sin unika biologiska mångfald och Charles Darwins insikter om evolution.
 5. Venedig och dess lagun, Italien: Denna romantiska stad i lagunen är känd för sina kanaler, konstskatter och unika arkitektur.
 6. Taj Mahal, Indien: Ett av världens mest kända byggnadsverk, denna praktfulla mausoleum är ett mästerverk i vit marmor.
 7. Grand Canyon National Park, USA: En av världens mest spektakulära naturliga underverk, känt för sina dramatiska klippformationer och djupa dalar.
 8. Mont-Saint-Michel och dess vik, Frankrike: En medeltida klosterö som är en arkitektonisk pärla vid Normandies kust.
 9. Romerska Colosseum, Italien: Det ikoniska amfiteatern som är känt för sin arkitektoniska skönhet och historiska betydelse

Italien

Som ni ser återkommer Italien på topp-listan om och om igen. Italien stoltserar med att ha hela 65% av världens UNESCO World Heritage Sites. Om ni planerar en gruppresan för företaget, era kunder eller era medarbetare, så är detta ett resmål som kommer att imponera och inspirera. Låt oss utforska några av de mest fascinerande och historiska platserna som detta fantastiska land har att erbjuda.

1. Rom – Den Eviga Staden

Vår resa börjar i Rom, den italienska huvudstaden som har spelat en avgörande roll i världshistorien i över två årtusenden. Här finner ni ett flertal UNESCO World Heritage Sites, inklusive Colosseum, det antika Romarrikets mest ikoniska arena. Besökare kan följa i gladiatorernas fotspår och uppleva historiens vingslag.

Pantheon, en mästerverk av romersk arkitektur, är också en plats som inte får missas. Dess majestätiska kuppel och historiska betydelse gör det till en perfekt plats för teambuildingaktiviteter och reflektion.

2. Venedig – Staden på Vattnet

Ett besök i Venedig är som att kliva in i en drömlik värld av kanaler och broar. Stadens historiska centrum är ett UNESCO World Heritage Site och är känd för sin vackra arkitektur och rika kultur. Ta en tur i en gondol genom de pittoreska kanalerna och utforska Markusplatsen med den imponerande Markuskyrkan.

För företagsgrupper kan en vistelse i Venedig inkludera teambuildingaktiviteter som roddtävlingar i gondoler eller en fotoutmaning i stadens labyrintiska gränder.

3. Florens – Konstens Huvudstad

Florens är en stad som andas konst och kultur. Staden är hem till otaliga konstverk och historiska skatter, inklusive den berömda statyn David av Michelangelo. Det historiska centrumet i Florens är också upptagen på UNESCO:s lista över världsarv.

För företag som vill främja kreativitet och innovation kan en resa till Florens innebära konstworkshops eller besök på några av stadens mest prestigefyllda konstgallerier.

4. Pompeji – Den Begravda Staden

Pompeji, den antika romerska staden som begravdes av vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr., är ett otroligt världsarv. Här kan ni utforska de bevarade ruinerna och få en unik inblick i livet under antiken.

För företag som vill utforska teman som krisledning och förändringshantering kan Pompeji vara en tankeväckande plats att besöka och diskutera.

5. Matera – Grottestaden

Matera är en av de mest unika destinationerna på vår lista. Staden är känd för sina grottor, som har varit bebodda i över 30 000 år. UNESCO har erkänt Matera som ett världsarv på grund av dess fascinerande historiska bostäder.

För företag som söker efter en plats för teambuilding och reflektion, kan Matera erbjuda lugn och inspiration i sina underjordiska grottor.

6. Cinque Terre – De Färgglada Byarna

Cinque Terre, en vacker kustregion bestående av fem färgglada byar, är också upptagen på UNESCO:s lista över världsarv. Dessa pittoreska byar, belägna längs den italienska rivieran, är kända för sina slingrande stigar, färgglada hus och hisnande vyer över Medelhavet.

För företagsgrupper som älskar äventyr kan en vandring längs Cinque Terres kuststigar vara en minnesvärd upplevelse.

7. Paestum – De Antika Tempelruinerna

Paestum, en antik grekisk koloni i södra Italien, är hem till några av de bäst bevarade doriska tempelruinerna utanför Grekland. Dessa magnifika strukturer har funnits i över 2 500 år och ger en fascinerande inblick i antikens historia.

För företagsgrupper kan Paestum vara en plats för reflektion och strategisk planering, omgiven av historiska underverk.

8. Agrigento – Dalen av de Grekiska Tempeln

Agrigento, beläget på Sicilien, är hem till den imponerande dalen av de grekiska templen. Denna historiska plats inkluderar några av de bäst bevarade doriska templen utanför Grekland och är en kraftfull påminnelse om Siciliens rika historia.

För företagsresor kan Agrigento erbjuda en unik plats för ledarskapsutveckling och reflektion.

9. Syrakusa – Den Antika Staden

Syrakusa, en av de viktigaste städerna i antikens Grekland, erbjuder en fascinerande inblick i den klassiska världen. UNESCO har upptagit staden på sin lista över världsarv på grund av dess historiska betydelse och arkeologiska skatter.

För företag som vill utforska teman som innovation och kreativitet kan ett besök i Syrakusa vara inspirerande.

Avslutning

Med oss kan du kasta dig in i historiens virvlande virvelvind och komma ut med minnen och skratt som varar längre än en maraton-guidad tur!

Så även om några deltagare kanske inte är historieentusiaster från början, kan en inkludering av historia på företagsgruppens resa vara ett tillfälle att väcka deras nyfikenhet och upptäcka en ny sida av sig själva. Det kan vara en möjlighet att skapa en rikare och mer givande upplevelse för hela gruppen och göra resan minnesvärd på flera nivåer.

Hos Bodin och Partners är vi allt annat än förespråkare för uttråkade arkeologiska utgrävningar. Vi anpassar er kulturella upplevelse så att den är lika spännande som er favorit-TV-serie, och vi lovar att det inte blir några 5 timmars utläggningar! Såvida det är exakt det ni söker, då löser vi det också!