Här har vi listat inspiration i Europa för olika typer av resenärer. Självklart är det inget fel på de klassiska remålen såsom London med Big Ben och Tower Bridge eller Paris, med Eiffeltornet och Louvren. Har har vi dock försökt visa lite andra resmål och sorterat det. Men helst vill vi skräddarsy, så tveka inte att ta ett kort samtal med oss vad som är viktigt för just din grupp så trollar vi fram det perfekta för just er!

“Shopparen”

Glöm inte att vårt medlemskap i exklusiva Virtuoso ger dig förmåner när du ska shoppa!  Det kan vara allt från att bli hämtat på hotellet, till champange eller en personal shopper i en exkluisva, avskild del. En upplevelse utöver de vanliga törs vi lova!

 1. London, Storbritannien: London är känt för sina många kvalitetsbutiker, såsom Harrods och Selfridges, och är ett bra resmål för den som gillar att shoppa. Missa inte Bicester village!
 2. Paris, Frankrike: Paris är också känt för sina många exklusiva butiker, såsom Chanel och Louis Vuitton, och är ett bra resmål för modeintresserade. Vi ordnar gärna VIP shopping på tex Samaritaine eller Bicester och 70.00 kvm ren lycka på Galeries Lafayette.
 3. Milan, Italien: Milan är en av världens mest inflytelserika modestäder och har många exklusiva butiker, såsom Prada och Gucci. Eller varför inte en sväng till Rom?
 4. Barcelona, Spanien: Barcelona är en vacker stad med många unika butiker och marknader, såsom La Boqueria och El Raval. El Corte Inglés står redo med en hel VIP-lägenhenhet om du “behöver”! På väg till Madrid, Bicester finns även här!
 5. Amsterdam, Nederländerna: Amsterdam har också många intressanta butiker och marknader, såsom Albert Cuypmarkt och Negen Straatjes.
 6. Berlin, Tyskland: Berlin är en stad med många unika butiker och vintageaffärer, såsom Flohmarkt am Mauerpark och Brunnenmarkt.
 7. Aten, Grekland har vi skrivit massor om, här är tips på shopping

Gourmanden

Självklart plockar vi fram “minnen för livet måltider” oavsett vart i världen ni åker, men här kommer några tips:

 1. Paris, Frankrike: Paris är känt för sin fina matkultur och har många världsberömda restauranger, såsom Le Jules Verne och L’Arpège.
 2. Toscana, Italien: Toscana är också känt för sin goda mat, såsom biff alla fiorentina och crostini, och har många bra restauranger att besöka.
 3. San Sebastian, Spanien: San Sebastian är en stad i norra Spanien som är känd för sin matkultur och har många bra restauranger, såsom Arzak och Mugaritz.
 4. Bordeaux, Frankrike: Bordeaux är en stad i Frankrike som är känd för sin vinkultur och har många bra restauranger, såsom Le Chapon Fin och La Grande Maison de Bernard Magrez.
 5. Barcelona, Spanien: Barcelona är också en stad med en rik matkultur och har många bra restauranger, såsom El Celler de Can Roca och Tickets.
 6. Wien, Österrike: Wien är en stad som är känd för sin söta mat, såsom apfelstrudel och sachertorte, och har många bra restauranger att besöka.

Sol och bad

 1. Mallorca, Spanien: Mallorca är en ö med många vackra stränder, såsom Cala Llombards och Es Trenc, alltså ett bra resmål för den som gillar sol och bad.
 2. Rhodos, Grekland: Rhodos är också en ö med många vackra stränder, såsom Lindos och Kallithea, och är även det ett bra resmål för den som gillar sol och bad.
 3. Kreta, Grekland: Kreta är en ö med många vackra stränder, såsom Elafonisi och Balos.
 4. Korfu, Grekland: Korfu är också en ö med många vackra stränder, såsom Paleokastritsa och Myrtiotissa
 5. Dubrovnik, Kroatien: Dubrovnik är en stad på Kroatiens Adriatiska kust med många vackra stränder, såsom Banje Beach och Lapad Beach, och är ännu ett bra resmål för den som gillar sol

Historikern

 1. Rom, Italien: Rom är en stad med många historiska sevärdheter, såsom Colosseum och Pantheon, och är ett bra resmål för den som gillar historia.
 2. Aten, Grekland: Athen är också en stad med många historiska sevärdheter, såsom Parthenon och Agora.
 3. Prag, Tjeckien: Prag är en vacker stad med många historiska sevärdheter, såsom Karlsbron och den gamla staden, och är ett bra resmål för den som gillar historia.
 4. Krakow, Polen: Krakow är också en vacker stad med många historiska sevärdheter, såsom Wawel Slott och Rynek Glówny, och är ett bra resmål för den som gillar historia.
 5. Istanbul, Turkiet: Istanbul är en stad med många historiska sevärdheter, såsom Hagia Sophia och Topkapi-palatset, och är ett bra resmål för den som gillar historia.

“Lyxliraren”

 1. Monaco: Monaco är känt för sin lyx och rikedom, och är hem för många av världens rikaste personer. Här finns många lyxhotell, kasino och exklusiva restauranger.
 2. Courchevel, Frankrike: Courchevel är en lyxig skidort i Alperna, med många lyxhotell och exklusiva butiker.
 3. Portofino, Italien: Portofino är en lyxig semesterort på den italienska rivieran.
 4. Gstaad, Schweiz: Gstaad är en lyxig skidort i Schweiz.
 5. St. Moritz, Schweiz: St. Moritz är också en lyxig skidort i Schweiz.
 6. Marbella, Spanien: Marbella är en lyxig semesterort på Costa del Sol i Spanien och Puerto Banus alldeles runt hörnet.

Golfaren

 1. Costa del Sol, Spanien: Costa del Sol är känt för sina många golfbanor och är ett populärt resmål för golfare.
 2. Algarve, Portugal: Algarve är också känt för sina många golfbanor och har många bra hotell och resort för golfare.
 3. Skottland: Skottland är känt för sina vackra golfbanor, såsom St. Andrews.
 4. Irland: Irland har också många vackra golfbanor, såsom Ballybunion och Royal County Down,.
 5. Frankrike: Frankrike har också många bra golfbanor, såsom Le Golf National och Le Touquet, och är ett bra resmål för golfare.
 6. Italien: Italien har också många bra golfbanor, såsom Castello di Tolcinasco och Royal Park I Roveri.

 

Natur-älskaren

 1. Norge: Norge har vackra fjäll, fjordar och vilda djur, och är ett bra resmål för den som gillar natur.
 2. Schweiz: Schweiz har också vackra fjäll, såsom Matterhorn, och är ett bra resmål för vandring och skidåkning.
 3. Öland: med sina vackra stränder, sanddyner och långa cykelleder, och är ett bra resmål för den som gillar natur.
 4. Isle of Skye, Skottland: Isle of Skye är en skotsk ö med vackra landskap, såsom Cuillin Hills, och är ett bra resmål för den som gillar vandring och natur.
 5. Abruzzo, Italien: Abruzzo är en italiensk region med vackra nationalparker, såsom Majella National Park.
 6. Transylvanien, Rumänien: Transylvanien är en region i Rumänien med vackra berg, såsom Carpathian Mountains, passar ypperligt för vandring.

 

Weekend (förutom “de vanligaste”):

 1. Berlin, Tyskland: Berlin är en stad med många sevärdheter och kulturattraktioner, såsom Brandenburger Tor och Museumsinsel.
 2. Krakow, Polen: Krakow är en vacker stad med många historiska sevärdheter, såsom Wawel Slott och Rynek Glówny.
 3. Prag, Tjeckien: Prag är också en vacker stad med många historiska sevärdheter, såsom Karlsbron och den gamla staden, gör det till ett bra resmål för en weekend.
 4. Amsterdam, Nederländerna: Amsterdam är en stad med många intressanta museer, såsom Van Gogh-museet och Rijksmuseum,.
 5. Edinburgh, Skottland: Edinburgh är en vacker stad med många historiska sevärdheter, såsom Edinburgh Slotts och Royal Mile.
 6. Dubrovnik, Kroatien: Dubrovnik är en vacker stad med många historiska sevärdheter, såsom den gamla staden och Stradun.

Vin-älskaren

 1. Toscana, Italien: Toscana är känt för sina viner, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, och har många vinodlingar och vinprovningar att besöka.
 2. Bordeaux, Frankrike: Bordeaux är också känt för sina viner, såsom Médoc och Pomerol.
 3. Rioja, Spanien: Rioja är känt för sina röda viner.
 4. Douro, Portugal: Douro är känt för sina portviner.
 5. Mosel, Tyskland: Mosel är känt för sina vita viner, såsom Riesling.

För dig som gillar “off the beaten path”

 1. Wroclaw, Polen: Wroclaw är en vacker stad som inte är så välkänd utanför Polen, men som har mycket att erbjuda, såsom många historiska sevärdheter och bra restauranger.
 2. Riga, Lettland: Riga är huvudstaden i Lettland och är en vacker stad med många historiska sevärdheter och bra restauranger.
 3. Gdansk, Polen: Gdansk är en stad i norra Polen som är känd för sina vackra gamla stadsdelar och sin historia.
 4. Krakow, Polen: Krakow är också en vacker stad med många historiska sevärdheter, såsom Wawel Slott och Rynek Glówny, och är ett bra resmål för den som gillar att upptäcka nya saker.
 5. Utrecht, Nederländerna: Utrecht är en vacker stad med många historiska sevärdheter och bra restauranger
 6. Aarhus, Danmark: Aarhus är Danmarks näst största stad och är känd för sin kultur och historia
 7. Bratislava, Slovakien: Bratislava är huvudstaden i Slovakien och är en vacker stad med många historiska sevärdheter och bra restauranger.
 8. Tallinn, Estland: Tallinn är huvudstaden i Estland och är en vacker stad med många historiska sevärdheter och bra restauranger
 9. Kaunas, Litauen: Kaunas är Litauens näst största stad och är känd för sin kultur och historia.

Barnfamiljer

 1. Tyskland: Landet har många spännande resmål för barnfamiljer, såsom Legoland i Billund, Europa-Park i Rust och djurparken Tiergarten Nürnberg.
 2. Frankrike: Frankrike är ett bra val för barnfamiljer tack vare sina många barnvänliga sevärdheter, som Disneyland Paris och Marineland i Antibes.
 3. Italien: Italien har också många resmål som passar för barnfamiljer, såsom Gardaland, en stor nöjespark i Verona, och aquariumet Acquario di Genova.
 4. Spanien: Spanien har många barnvänliga resmål, såsom PortAventura World, en stor nöjespark i Barcelona, och Selwo Aventura, en djurpark i Estepona.
 5. Kroatien: Kroatien är ett bra val för barnfamiljer tack vare  sina vackra stränder och många aktiviteter för barn, såsom att besöka Plitvice National Park och den gamla staden Dubrovnik.

Romantikern

Till sist några förslag på romantiska resmål i Europa:

 1. Venedig, Italien: Venedig är känt för sina kanaler, sin vackra arkitektur och sina romantiska gondolturer.
 2. Paris, Frankrike: Paris är känt som “staden som kärleken byggde” på grund av sina många romantiska sevärdheter, såsom Eiffeltornet och Champs-Élysées.
 3. Prag, Tjeckien: Prag är en vacker stad med många romantiska platser, såsom Karlsbron och den gamla staden.
 4. Santorini, Grekland: Santorini är en ö med vackra vita byar och blått vatten, och är ett populärt resmål för par.
 5. Florens, Italien: Florens är en vacker stad med många kulturskatter, såsom Uffizimuseet och Domkyrkan, och är ett bra resmål för par som gillar konst och historia.
 6. Amalfikusten, Italien: Amalfikusten är en vacker kuststräcka med många romantiska byar och stränder, och är ett perfekt resmål för par som vill njuta av sol, hav och god mat.