Peru för företag!

  Upptäck Peru med Bodin och Partners

Är ni på jakt efter den perfekta destinationen för er nästa konferens, kick off eller gruppresan? Då har vi på Bodin och Partners något mycket spännande att föreslå: Peru! Detta fantastiska land har snabbt blivit en populär företags-destination tack vare dess otroliga mångsidighet, världsberömda matkultur, moderna faciliteter och unika historia. I detta inlägg kommer vi att ge er en djupdykning i vad Peru har att erbjuda för företagsresor.

Peru, potatisens hemland, nu gastronomi i världsklass

Peruanska maten är berömd över hela världen. Redan för flera århundraden sedan började traditionella peruvianska ingredienser, som potatis, att blandas med spansk, asiatisk och annan internationell mat. Resultatet är läckra och unika rätter som har en central plats i den peruanska kulturen. Det gastronomiska utbudet är välutvecklat och erbjuder oförglömliga matupplevelser för alla typer av resenärer och grupper.

Några av de traditionella rätterna inkluderar Ceviche, Causa Limeña, Papa a la Huancaína, Anticuchos, och Lomo Saltado. För desserter, prova Suspiro a la Limeña, Arroz con Leche, eller Queso Helado. Traditionella drycker inkluderar Pisco Sour, Chicha Morada, och Inca Kola.

Lätt att ta sig till Peru, ännu lättare att ta sig runt

Peru har varit en av Latinamerikas mest populära resmål i många år, vilket innebär att det är mycket väl anslutet. Det går direkta flyg till Perus huvudstad Lima från många städer i USA, Europa och Latinamerika. Dessutom finns det inrikesflyg som ansluter alla viktiga destinationer till konkurrenskraftiga priser.

Peru är populärt för företagsresor

Peru är inte bara populärt bland semesterresenärer; det omnämns också allt oftare som en av världens bästadestinationer för företags-grupper. Detta är inte förvånande, eftersom Peru erbjuder en mängd olika aktiviteter och destinationer som säkerställer att nästan alla intressen kan tillgodoses. Kända höjdpunkter som Machu Picchu och Nazca kan enkelt kombineras i en resa med upplevelser utanför de vanliga turiststråken.

Toppdestinationer för företagsresa till Peru

Peru, med sina inkaruiner, läckra mat och hisnande landskap, har allt. Tack vare sin rika kulturella historia och höga biodiversitet är detta fantastiska land en paradis på jorden för alla typer av incitamentsresenärer. Här är några exempel:

  • Cusco & Machu Picchu: Att vandra på Inkaleden är en fantastisk upplevelse som erbjuder goda möjligheter till teambuilding. Ett annat alternativ för resenärer är att besöka Machu Picchu med tåg och på vägen utforska den heliga dalen.
  • Iquitos: Denna djungelstad är utgångspunkten för oförglömliga Amazonasturer, där incitamentsresenärer kan uppleva Amazonas livsstil och njuta av kanotresor, vandringar och vildmarksobservationer.
  • Paracas: Denna kuststad ger besökarna möjlighet att besöka Ballestasöarna på en lyxjakt och ha en gourmetpicknick i Ica-öknen, följt av vinprovning i vingårdarna.
  • Arequipa: En vacker Andean-stad där era kunder kan njuta av en stadstur i den ‘Vita staden’, följt av en vandring genom den vackra Colca-dalen för att leta efter den imponerande Andinska kondoren.
  • Lyxig “tåg-kryssning”: Detta lyxiga alternativ skapar möjligheten att resa med stil mellan Cusco, Puno och Arequipa. Tågresorna varar från en till tre dagar, under vilka resenärerna deltar i intressanta utflykter och hinner jobba.

Vad man kan göra på konferens i Peru?

Peru är en av de mest populära sydamerikanska destinationerna eftersom man hittar många värdefulla aktiviteter och upplevelser i alla delar av landet.

Först och främst är kustområdet där öknen möter havet och moderna städer samexisterar med antika kulturella lämningar. Utforska det livliga Lima som är fyllt med världsklass gastronomi och en blandning av koloniala och moderna byggnader. Besök de berömda Nazca-linjerna, de mystiska geoglyferna inristade i öknen. Prova sandboarding i Huacachina-sanddynerna. Njut av de fantastiska Ballestasöarna för att spana på sjölejon, guanayer, Humboldt-pingviner och många andra arter, eller utforska Paracas nationalpark för dess unika ökenlandskap och djurliv. Hitta otroliga stränder för avkoppling, vattensporter och att njuta av naturens skönhet i Mancora, Punta Sal, Red Beach och Huanchaco, bland andra.

Sedan kan man fördjupa sig i de gamla och imponerande arven av Inkariket i Andregionen. Besök den ikoniska Machu Picchu, en av världens största arkeologiska platser. Vandra på den berömda Inkaleden eller njut av en lyxig tågresa från Cusco till Machu Picchu. Runtom Cusco, som en gång var huvudstaden i Inkariket, kan man besöka museer, promenera på kullerstensgator och lära sig mer om Andinsk kultur. Dessutom kan man delta i festivaler och firanden som Inti Raymi varje juni.

Slutligen kan man bege sig på en resa till det vidsträckta och vilda Amazonas, en av världens mest mångsidiga flora och fauna. Det är den perfekta platsen för att se vilda djur. Besök Pacaya-Samira-reservatet, som har den mest fantastiska biodiversiteten i hela Amazonområdet. Utforska Manu nationalpark för att upptäcka mystiska djur, som sällsynta fåglar, apor, jaguarer och annat vilt. Följ med på en guidad djungelvandring eller ta en båtresa på en av Amazonflodens bifloder. Besök Tambopata-reservatet och utforska dess sjöar, floder och djungel.

Konferenser och möten i Peru

Peru har också utmärkta faciliteter för företagsmöten, konferenser och utställningar. Många hotell i Lima, Cusco och andra större städer har toppmoderna konferensrum och all nödvändig utrustning för att organisera framgångsrika möten. Dessutom finns det flera kongresscenter som erbjuder olika tjänster för att möta alla era krav och behov, bland annat Lima Convention Center, som är det största och mest moderna konferenscentret i Peru.

Perus bästa hotell

Lima

Country Club Lima Hotel

Miraflores Park, A Belmond Hotel

Urubamba

Explora Valle SagradoInkaterra Hacienda Urubamba

Sol y Luna

Tambo del Inka

Machu Picchu

Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel

Sanctuary Lodge, A Belmond Hotel

SUMAQ

Arequipa

Las Casitas, A Belmond Hotel, Colca Canyon

Cusco

Monasterio, A Belmond Hotel

Palacio del Inka, a Luxury Collection Hotel

Palacio Nazarenas, A Belmond Hotel

Fler hotell:

Rio Sagrado, A Belmond Hotel

Titilaka – Relais & Chateaux

Slutsats

Som ni kan se är Peru en fantastisk destination för alla typer av företagsresor. Dess mångsidighet, otroliga utbud av aktiviteter, fantastiska matkultur och toppmoderna faciliteter gör det till en utmärkt destination för alla företagskonferenser, incitamentsresor och gruppresor. Med Bodin och Partners har ni en erfaren partner som hjälper er att organisera er perfekta företagsresa i Peru. Kontakt oss idag för mer information!

PS; När vi ändå är i Sydamerikan kanske du vill ta en sväng förbi Colombia på bloggen

Allmänna fakta Peru

Peru, officiellt känd som Republiken Peru, är belägen i Sydamerika och är indelat i tre huvudregioner: kusten, höglandet och Amazonas. Landet gränsar till Ecuador, Colombia, Bolivia, Chile och Brasilien. Huvudstaden är Lima och officiellt språk är spanska. Peru har en enhetlig, representativ och decentraliserad regering, organiserad genom maktdelning. Den har en befolkning på cirka 32,72 miljoner invånare (uppskattat 2021) och valutan är Peruvian Sol.

Geografi Peru

Peru är ett av de största länderna i Sydamerika och har en varierande geografi som inkluderar kust, högland och Amazonas. Klimatet varierar beroende på region och årstid. Peru är nästan dubbelt så stort som Sverige när det gäller yta.

Bästa tiden att resa till Peru

För att dra nytta av allt som Peru har att erbjuda är det bäst att besöka höglandet under torrperioden, maj till oktober, kusten under sommarsäsongen, december till mars, och Amazonas mellan maj och oktober.

Vad man ska ha på sig till Peru

Klädseln bör anpassas efter den region du besöker. För höga höjder som Machu Picchu, ta med varma kläder. För varmare regioner eller stränder, ta med lättare kläder och en baddräkt. För resor till Amazonas, ta med praktiska kläder, som långärmade skjortor och byxor, samt en tunn regnjacka.

Pengar och betalning i Peru

Den officiella valutan är Peruvian Sol (S/). Det finns mynt i valörerna 5, 10, 20 och 50 samt sedlar i valörerna 10, 20, 50, 100 och 200.

Ström och kontakt/uttagstyp i Peru

Eluttagen och elektriciteten i Peru har 220V och 60 Hz. Uttagen är av typ A, B eller C. Kontrollera dina elektroniska enheter innan du reser, eftersom du kan behöva en adapter.

Tidszon

GMT-5

Språk

Spanska är det officiella språket, men det finns också 47 inhemska språk, inklusive Quechua och Aymara.

Ekonomi

Peru har en av de snabbast växande ekonomierna i Sydamerika, med naturresurser och regeringsåtgärder som främjar investeringar. Fiske och jordbruk är viktiga sektorer, liksom gruvdrift och turism.

Andra fakta och tips

Var försiktig när du rör dig i stora städer precis som i många andra länder. Men vi och våla loka partners är med er så inget att oro sig över. Vi löser transport, reser du privat är det bästa att , använda taxi som bokats genom hotell eller restauranger.

Vi och vår lokala partner tar hand om era utgifter men vill du köpa souvenirer mm så gör valutaväxling på hotell, banker och växlingskontor, inte på gatan.

Dricks är inte obligatoriskt, men om servicen är bra är det vanligt att lämna cirka 10% på barer och restauranger.

De flesta länder kan resa till Peru med pass utan att behöva visum för vistelser under 90 dagar, så även för svenska.