Säg Bula till Fiji – företagsresa Fiji

Har du någonsin känt att du vill komma så långt bort från allt som möjligt? Då har vi den perfekta destinationen för dig – Fiji! Det ligger bokstavligen på andra sidan jorden. Det är så långt bort att om du försökte att komma längre bort, skulle du bara börja närma dig igen. Så packa dina väskor, glöm dina bekymmer och låt oss fly till andra sidan planeten för en oförglömlig upplevelse!

Välkommen till en värld av orörda stränder, kristallklart vatten och en kultur som sträcker ut sina armar med ett varmt “Bula” – en traditionell hälsning som betyder “liv” (och skål och hej och en massa annat härligt).

Fiji, en tropisk paradisö i Söderhavet, erbjuder en perfekt blandning av avkoppling, äventyr och kulturell upptäckt, vilket gör den till en idealisk destination för företagsgrupper som letar efter en unik plats att hålla sina konferenser, möten eller kick-off evenemang.

Företagsresa till Fiji från Sverige

Att resa från Sverige till Fiji tar sin tid men är värt varje sekund. Den snabbaste flygrutten från Sverige till Fiji går ofta via en mellanlandning i Asien (t.ex. Singapore eller Hongkong) och sedan ett direktflyg till Nadi International Airport, den största internationella flygplatsen i Fiji. Total flygtid varierar beroende på rutt och flygbolag, men det tar vanligtvis cirka 24-30 timmar (!). Men är ni tex på väg till Austrailen är detta ett spännande stop som oftast kan göra för ingen eller en liten extra kostnad på er flygbiljett.

Tidsskillnad: Fiji ligger 10 timmar före Sverige under sommartiden och 12 timmar före under vintertid.

Eluttag: Fiji använder samma typ av eluttag som Australien (typ I), så det är viktigt att ta med en adapter om ni reser från Sverige.

Säkerhet och hälsa: Fiji anses vara ett säkert resmål för turister. Kriminaliteten är generellt låg, men det är alltid klokt att vara försiktig och ta hand om sina personliga tillhörigheter. Det finns inga särskilda vaccinationer som krävs för att resa till Fiji, men det är alltid bra att kontrollera med en hälsovårdsprofessional innan ni reser.

Ekonomi: Fijis ekonomi är en av de mest utvecklade i Stillahavsregionen, med en stark bas i turism, sockerindustrin och fiske. Turismen är en av de viktigaste källorna till inkomst och sysselsättning, och landet välkomnar över 800,000 besökare varje år. Fiji är känt för att ha något mycket unikt i deras valuta: en sju dollar-sedel. Ja, du läste rätt, $7! Denna speciella sedel släpptes 2017 för att fira Fijis rugby sevens lag som vann guld i de Olympiska spelen 2016 i Rio de Janeiro. Det var Fijis första någonsin Olympiska medalj, och för att hedra denna historiska prestation, beslutade Reserve Bank of Fiji att skapa en sju dollar-sedel.

Klimat och bästa tid att besöka Fiji

Fiji har ett tropiskt marint klimat, vilket innebär att det är varmt och fuktigt året runt. Den bästa tiden att besöka Fiji är under torrperioden som varar från maj till oktober, då temperaturen är behaglig och regnet minimalt.

 

Mat och dryck Fiji

Fijiansk mat är en blandning av traditionella Stilla havs-rätter och influenser från Indien, Kina och Europa. Populära ingredienser inkluderar färsk fisk, kokosnöt och rotgrönsaker som taro och kassava. Kava, en traditionell dryck gjord på kava-rot, är populär bland lokalbefolkningen och besökare. Vinproduktion är inte stor i Fiji, men det finns några lokala vingårdar som producerar vin av tropiska frukter som ananas och guava.

Aktiviteter och Sevärdheter Fiji

Fiji erbjuder en mängd olika aktiviteter som passar för en konferens eller kick-off.

Vattenaktiviteter:Med över 300 öar och 500 korallrev, är Fiji ett paradis för vattenälskare. Dykning, snorkling, surfing och fiske är några av de mest populära vattenaktiviteterna.


Golf: Det finns flera internationella golfbanor i Fiji, inklusive den berömda Natadola Bay Championship Golf Course.


Kulturella upplevelser: Besök en traditionell Fijiansk by, delta i en kava-ceremoni eller se en fyrverkeri-show.

Dykning: Fiji är världskänt som “Soft Coral Capital of the World”, en titel som de dykare som har utforskat dess undervattensvärld entusiastiskt instämmer i. Här finns några av de mest spektakulära och mångfaldiga korallrev i världen, med en överflöd av mjuka koraller som visar en fantastisk palett av färger. Fiji har flera kända dykplatser som Rainbow Reef och Great White Wall i Taveuni, och Beqa Lagoon nära Pacific Harbour. Strömmarna som rinner genom dessa områden för med sig näringsämnen som mjuka koraller trivs på, vilket bidrar till deras frodighet och överflöd. Detta gör Fuju  till en höjdpunkt på varje dykares bucket list.

Äventyr: För dem som söker spänning, erbjuder Fiji ziplining, white-water rafting och vandring i dess vackra landskap. 30 sekunders klipp som vi tror kommer överraska dig, titta här

Rugby Fiji

Rugby är mer än bara en sport i Fiji, det är en nationell passion och en viktig del av landets kultur och identitet. Det är den mest populära sporten i landet och spelas och älskas av människor i alla åldrar och samhällsskikt.

Fiji har en lång och framstående historia inom rugby, särskilt i rugby sevens, en variant av rugby union som spelas med sju spelare per lag istället för 15. Landets sevenslag är internationellt erkända och har haft stor framgång på den globala scenen, inklusive att vinna guld i de Olympiska spelen 2016, vilket var Fijis första någonsin Olympiska medalj och ett historiskt ögonblick för hela nationen.

Rugby spelar en viktig roll i att främja social sammanhållning och gemenskap i Fiji. Det bidrar till att överbrygga klyftorna mellan olika samhällen och är en källa till gemenskap och stolthet för Fijians överallt. Matcher, både lokala och internationella, lockar en stor publik och är alltid en händelse fylld med energi, entusiasm och nationell stolthet.

För många unga fijians är rugby också en möjlighet att skapa sig ett bättre liv. Framgång på rugbyplanen kan leda till stipendier, professionella kontrakt och möjligheter att resa och arbeta utomlands. Många framstående fijianska rugbyspelare har gått vidare till framstående karriärer i utlandet och har blivit ambassadörer för sitt land på den internationella scenen.

Sammanfattningsvis är rugby inte bara en sport i Fiji, det är en del av landets själ och identitet. Det är en källa till stolthet, gemenskap och hopp för fijians överallt och har till och med lett till en speciell sedel som du läste om ovan!

Region Fiji

Fiji, ett drömlikt paradis som sträcker sig över Sydvästra Stilla havet, består av mer än 300 öar, var och en med sin egen unika charm och skönhet. Medan de flesta av oss tänker på Fiji som en enda idyllisk plats, är det faktiskt en samling av öar som varierar i storlek och egenskaper. Från stora huvudöar som Viti Levu och Vanua Levu, som erbjuder en blandning av bergen, regnskogar och vackra stränder, till små, avskilda öar som Mamanuca och Yasawa ögrupperna, som är perfekta för romantik, avkoppling eller vattensport. Oavsett om du är ute efter att utforska vild natur, dyka i kristallklart vatten, eller bara koppla av på en orörd strand, har Fiji något att erbjuda för alla smaker:

Nadi & Denarau: Denna region på västra sidan av Viti Levu är porten till Fiji och hem till Nadi International Airport. Det finns många hotell och resorts i området, vilket gör det till en bra startpunkt för resan eller en bas för att utforska andra delar av Fiji.

Suva: Huvudstaden i Fiji och centrum för Stilla havet. Suva erbjuder en blandning av traditionella byggnader från början av 1900-talet och moderna skyskrapor. Det finns många historiska platser, museer, parker, lokala marknader och en livlig nattliv.

Mamanuca & Yasawa Islands: Denna ögrupp är ett paradis av rev och sandkantade öar som delas av traditionella Fijianska byar och moderna öresorts. De är perfekta för båtliv, dykning, snorkling och andra vattenaktiviteter.

Coral Coast: Denna region sträcker sig över mer än 100 kilometer mellan Nadi och Pacific Harbour och erbjuder spektakulär natur, byar, sockerrörsfält, tallplantager, korallaguner och vackra stränder.

Pacific Harbour & Beqa Island: Känd som Fijis äventyrshuvudstad, erbjuder Pacific Harbour en mängd olika aktiviteter som white-water eller bilibili-rafting, flodrör, havskajakturer, dykning och sporfiske.

Vanua Levu & Taveuni: Fijis näst största ö, Vanua Levu, och dess granne, Taveuni, erbjuder en mer avslappnad atmosfär jämfört med Viti Levu. De är kända för sina vackra regnskogar, vattenfall och spektakulära dykplatser.

Boende företagsresa Fiji

Fiji har en mängd olika boendealternativ, från budgetvänliga vandrarhem till lyxiga femstjärniga resorts. Några av de mest populära resorts för företagsgrupper inkluderar Sheraton Fiji Resort, Intercontinental Fiji Golf Resort & Spa, och Shangri-La’s Fijian Resort & Spa.

 

Slutsats

Fiji är en drömdestination för alla som söker en unik och minnesvärd upplevelse. Med sin fantastiska natur, rika kultur och mängd av aktiviteter, är det en idealisk plats för företagsgrupper att hålla sina konferenser, möten eller kick-off evenemang. Bodin och Partners hjälper er att planera en oförglömlig resa till detta tropiska paradis. Kontakta oss idag för att börja planera er nästa företagsresa till Fiji!

 

Generell Information Fiji

Officiellt namn: Republiken Fiji
Yta: 18,274 kvadratkilometer (Sverige är cirka 450 295 kvadratkilometer)
Huvudstad: Suva
Regering: Republik
Officiellt språk: Engelska
Självständighetsdag: 10 oktober
Valuta: Fijianska dollarn (FJD)
Religion: Kristendom, Hinduism, Islam
Befolkning: Cirka 900,000