Mauritius företagsresa till paradiset

Mauritius, en ö av skönhet och exklusiva upplevelser, är den perfekta platsen för att förena affär med nöje!

Bodin och Partners har nyligen haft privilegiet att delta i en sk FAM-trip, en upptäcktsresa arrangerad av Air Mauritius och Marriott, där vi fick fördjupa oss i denna pärla i Indiska oceanen.

Vi utforskade ön som ett resmål för gruppresa, särskilt inriktad på företag och företagare som önskar bjuda med sina kunder eller personal på en minnesvärd upplevelse. Häng med oss genom dagarna som visade oss Mauritius verkliga magi!

I London mötte vi representant för Air Mauritsius som lyckades fixa en uppgradering till business för halva gruppen och vi fick en av platserna, vilken start!!

VIP-upplevelse Mauritius med Jet Prime på , tisdag 6/2

En resa till Mauritius med Bodin och Partners blir än mer exklusiv tack vare Jet Prime, en tjänst som erbjuder VIP från det ögonblick planet rullar in på landningsbanan. Tänk er en start där långa köer vid passkontroll och bagagehämtning är ett minne blott. Det är verkligheten med Jet Prime!

Så snart flygplansdörren öppnades, möttes vi av Jet Primes representanter. En Mercedes stod redo att föra oss från flygplanet direkt till loungen. Denna exklusiva service gjorde vår ankomst till Mauritius exceptionellt bekväm och njutbar, ett minne för livet!

I loungen avnjöt vi förfriskningar och delikata tilltugg i en avslappnad atmosfär. Under tiden tog Jet Primes personal hand om allt det praktiska. De hanterade vår immigration snabbt och effektivt och såg till att vårt bagage samlades ihop och säkerhetsställdes utan att vi behövde lyfta ett finger. Som att flyga med privat-jet!

Denna ankomstlounge är inte bara en fristad vid ankomst utan också vid avresan. Här kan du, om så önskas, avnjuta kompletta måltider och en sista stund av Mauritius gästfrihet. Med en egen taxfree-butik är det den perfekta platsen att inhandla de sista minnessakerna från en oförglömlig resa.

Det är detaljer som denna lounge som skapar en känsla av uppskattning och exklusivitet, och som förvandlar en företagsresa till en VIP-upplevelse i världsklass.

Hello Islands team välkomnade oss med öppna armar i loungen, en indikation av den service och omsorg vi skulle uppleva under vår vistelse.

Westin Turtle Bay Resort & Spa

Som de som följt oss länge vet är Westin Costa Navarino en riktigt favorit och Westin Turtle Bay är, om möjligt, minst lika bra!

Vi började dagen på hotellet med en hibachi lunch, en härlig kombination av show och utsökt mat!

Sedan var det dags att checka in innan det var drink i solnedgången före en utsökt middag i sanden på stranden. Vem ditt ditt team skulle detta passa…? Katten verkar också njuta av att bo 5-stjärningt!

Westin Turtle Bay Resort & Spa är den perfekta mixen av lugn och elegans, vilket skapar en utmärkt plattform för företagsresenärer att nätverka och slappna av. Dess strandnära läge är idealt för inspirerande aktiviteter och konferenser samt att bara koppla av i spa-anläggningen mellan konferenspassen.

 

Onsdagen den 7:e Februari . Dagen spenderas på en katamaran, en oförglömlig upplevelse som tog oss till en paradisö ! Kvällen avslutades med en exklusiv vinprovning  ledd av hotellets huvudsommelier på Jade, följt av en middag under stjärnorna.

Torsdagen den 8:e Februari

Vår halvdagstur genom Port Louis med gatuköksprovning och lokal frukt introducerade oss till öns kulturella smältdegel, och kvällen lystes upp av en middag på Mystique med eldshow och DJ. Joakim passade också på att hyra en lokal guide och ta en titt på “det vanliga” Mauritsius, bortom den 5* lyxen. Alla pratar engelska och är vänliga så det var mycket givande!

Fredagen den 9:e Februari

Efter en tidig frukost begav vi oss ut på en hel dag till havs, med en katamarantur till Ile aux Cerfs på östkusten. Väl tillbaka på hoteller var det dags för Cocktail making master class på stranden följ av BBQ, wow! Men vi lämnar nog drinkblaningen till proffsen..

Lördagen den 10:e Februari

Vi utforskade den vilda sydvästsidan av Mauritius, inklusive en lunch i Chamarel på ett rom destelleri.

Söndagen den 11:e Februari

En tidig morg men det är det värt för att se delfiner! Efter en lunch på båten njöt vi av en ledig eftermiddag innan kvällens middag, nu på ett nytt hotell, Le Méridien.

Le Méridien Ile Maurice erbjuder en kombination av toppmoderna mötesfaciliteter och avkopplande strandmiljö, vilket gör det till en idealisk destination för företag på gruppresa att både arbeta och bygga teamanda. Med sitt läge direkt vid havet ger det gott om möjligheter för både formella och informella möten. Hotellets engagerade service och utbud av bekvämligheter säkerställer en komfortabel och givande upplevelse för både kunder och personal.

Måndagen den 12:e Februari

En lite lugnare dag där vi passade på att ta en elcyckeltur (rekommenderas starkt!)

Tisdagen den 13:e Februari Med våra minnen rikare och våra hjärtan fulla av tacksamhet, landade vi på London Gatwick Airport, beredda att dela med oss av vår fantastiska resa och de otaliga möjligheter Mauritius erbjuder.

Vi hoppas att denna resa illustrerade hur Mauritius är den idealiska destinationen för företag som söker en förtrollande miljö för konferenser, kick-offs eller kunduppskattningsevenemang.

Varje hotell visade sig vara mer än bara en vistelse – det var en upplevelse i sig, med personal som förstod konsten att kombinera affär med avkoppling och äventyr.

Bodin och Partners rekommenderar varmt Mauritius till alla företag som vill bjuda sina team och kunder på en extraordinär upplevelse. Ön erbjuder allt från adrenalinfyllda aktiviteter och avkopplande spa till gastronomiska utflykter och kulturell uppskattning, allt inramat av oöverträffad service och lyx.

Låt oss tillsammans utforska Mauritius – en destination som garanterar att förvandla affärsrelationer till varaktiga minnen!

Bästa tiden att besöka Mauritsius 
Mauritius har ett tropiskt klimat med två distinkta säsonger: en varm och fuktig sommar från november till april och en relativt sval och torr vinter från maj till oktober. Temperaturen under deras sommarmånaderna (svensk vinter) ligger vanligtvis mellan 25°C och 33°C, medan vintertemperaturerna oftast ligger mellan 17°C och 25°C.

Från ett svenskt perspektiv kan den bästa tiden att besöka Mauritius vara under den svenska vintern, det vill säga mellan november och april. Detta är Mauritius sommarsäsong, och även om det kan vara varmare och fuktigare under denna tid, erbjuder det en trevlig paus från den kalla svenska vintern. Dessutom är risken för regn högre under sommaren, men regnskurarna är ofta kortvariga och kan ge en välkommen svalka.

Om man föredrar svalare väder och mindre fuktighet, kan den svenska sommaren, som motsvarar vintern på Mauritius, vara ett bra alternativ. Mellan maj och oktober är vädret på Mauritius svalare och torrare, vilket gör det till en idealisk tid för utflykter och att utforska ön. Detta kan också vara en attraktiv tid för svenska resenärer som vill undvika den högsta värmen men fortfarande njuta av ett behagligt klimat.

Det är också värt att notera att Mauritius kan vara mer trångt under skolloven och högsäsongen, som oftast infaller under den europeiska vintern och tidig vår. För de som föredrar mindre trängsel och kanske lägre priser, kan det vara värt att överväga att resa under öns lågsäsong.

Sammanfattningsvis beror den bästa tiden att besöka Mauritius från Sverige på personliga preferenser vad gäller väder och klimat, samt hur man vill balansera dessa med eventuell trängsel och priser.

Varför Mauritius är en utmärkt destination för svenska företag och företagare

  • Minimal Tidskillnad: Med bara tre timmars tidsförskjutning från Sverige under vintern och två timmar under sommaren, minimeras jetlag och gör det enkelt för affärsgrupper att anpassa sig och vara produktiva från första stunden.
  • Språket: Engelska är ett officiellt språk i Mauritius, vilket underlättar kommunikationen för svenska företag. Detta säkerställer en smidig förhandling och samverkan med lokala partners, samt förenklar förståelsen vid utflykter och aktiviteter.
  • Prisvärt: Mauritius är känt för sin prisvärda lyx. Mat, dryck och upplevelser är ofta mer överkomliga än på andra exklusiva semesterdestinationer, vilket möjliggör en förstklassig upplevelse utan att tömma företagskassan.
  • Nattflygningar: Flygresor till Mauritius från Sverige går ofta på natten, vilket innebär att affärsresenärer kan maximera sin tid genom att resa utanför ordinarie arbetstid.
  • Oändliga Möjligheter: Mauritius erbjuder ett brett spektrum av aktiviteter, från avkopplande spa-behandlingar och golf på världsklassbanor, till äventyrsrika utflykter och teambuilding-aktiviteter. Perfekt för att kombinera affärsmöten med unika upplevelser som stärker teamkänslan.
  • Säkerhet och Stabilitet: Mauritius är ett av Afrikas mest stabila och säkra länder, vilket är en avgörande faktor för företag som överväger destinationer för sina anställda och kunder.
  • Förstklassig Infrastruktur: Med moderna konferensfaciliteter, högklassiga hotell och en välutvecklad transportinfrastruktur, kan affärsresenärer förvänta sig bekvämligheter och tjänster av högsta standard.
  • Skattefördelar: Mauritius har fördelaktiga skatteavtal med många länder, inklusive Sverige, vilket kan erbjuda ekonomiska fördelar för svenska företag.
  • Kulturell Mångfald: Öns rika kulturarv och mångfald erbjuder en öppen och välkomnande atmosfär, vilket kan vara ett plus för företag som värderar global medvetenhet och mångfald i sina företagsaktiviteter.
  • Hälsosamt Klimat: Med sitt tropiska klimat är Mauritius inte bara en plats för avslappning utan också för förnyelse av kropp och själ, vilket främjar välbefinnande och produktivitet.

Att välja Mauritius för en företagsresa innebär att investera i en upplevelse som berikar både affärsrelationer och individuella liv, samtidigt som det ger ett avbrott från den hektiska arbetsvardagen.

Skillnaden Mellan Mauritius och Maldiverna

När det kommer till att välja en ödestination för företagsevent, är det viktigt att inte blanda ihop Mauritius med Maldiverna. Medan Maldiverna är idyllisk  för par och smekmånad är Mauritius mer lämpad för grupp- och företagsresor. Detta beror på Mauritius större mångfald av aktiviteter och större geografiska område som möjliggör både avkoppling och äventyr för större grupper. Dessutom har Mauritius en mer varierad terräng med berg, regnskogar och stadsliv, vilket ger fler alternativ för teambuilding och företagsevenemang. Denna distinktion är central för företag som vill hitta den perfekta balansen mellan arbete och nöje på sin nästa företagsresa.