Företagsresa safari: Utöver Det Vanliga Med Bodin och Partners

När morgondimman fortfarande ligger tät över den afrikanska savannen och tystnaden bara bryts av naturens egna ljud, börjar äventyret. Det är en upplevelse som Bodin och Partners, med grundaren Joakim i spetsen, varmt rekommenderar för företag som söker efter en unik gruppresor. Detta äventyr startade vid ett besök till Meetings Africa, en händelse som öppnade dörren till en värld av affärsresor kombinerat med spännande äventyr. Låt oss ta er med på en resa som kombinerar affärer med nöje, en safariupplevelse som ingen annan! SÅ här såg Joakims äventyr ut:

En Morgon Olik Alla Andra

Telefonen ringer väligt tidigt, runt klockan 05:00, men uppvaknandet blir en del av det stora äventyret när ni väcks av er guide Damien. Ni serveras en “förfrukost”, men låt er inte luras av namnet; det är en fullständig frukostbuffé som kan mäta sig med Scandics bästa morgonmåltid.

Detta för att ge er energi för den tidiga morgonsafari, eller gamedrive, som väntar.

Efter soluppgånger servas kaffe, sällan har det smakat så gott (med en Cola Zero för Joakim) :

 

Safarins Värld

När solen ännu inte gått upp, och djurlivet börjar vakna till liv, ger ni er ut i den vilda naturen. Safari kan upplevas på flera sätt: i en specialbyggd jeep, till fots för de mer äventyrliga, eller till och med i kanot för en nära och personlig upplevelse med naturen. Detta erbjuder en unik inblick i djurlivets mångfald och skönhet, något som måste upplevas på plats.

Som ni ser gäller det att passa på vid solupp- och nedgång när djuren är som mest aktiva, men det är ingen stress på safari..

Valet Mellan Nationalpark Och Privat Reservat

När det kommer till att välja plats för er safari, står valet ofta mellan nationalparker och privata reservat. Medan Kruger Parken är välkänt och erbjuder en bred inblick i Sydafrikas djurliv, erbjuder privata reservat som Qwabi en mer exklusiv och personlig upplevelse. Fördelarna med ett privat reservat inkluderar färre bilar och mer flexibilitet i utforskningen, vilket ger en mer oförglömlig upplevelse.

Morgonens Gamedrive Och Dagen Som Följer

Efter en spännande morgonsafari väntar kaffe med tilltugg ute i det fria, innan ni återvänder till lodgen för en välbehövlig brunch. Det är en måltid som lovar att överträffa alla förväntningar.

Efter brunchen väntar fritid där ni kan välja mellan att vara aktiva, njuta av spa-behandlingar, eller bara koppla av vid poolen. Vid 15-tiden introduceras ni för “high tea”, en buffé som erbjuder allt från tapas till asiatiska delikatesser.

Den andra gamedriven påbörjas vid 16-tiden, denna gång i sammanflöde med den magiska afrikanska solnedgången.

Denna “sundowner” blir en perfekt avslutning på dagen, innan ni färdas tillbaka till lodgen under stjärnklar himmel.

Att färdas hemåt i mörket är verkligen spännande:

(som ni ser är vissa bilder tagna med en systemkamera av ett proffs och andra med Joakims mobil..)

Väl tillbaka på lodgen serveras en utsökt måltid;

Qwabi Private Game Reserve

Joakim hade privilegiet att bo på Qwabi Private Game Reserve, en upplevelse som bara kan beskrivas som extraordinär. Med en uppgradering till Babohi, den mer exklusiva delen av reservatet, erbjuds en upplevelse av lyx och nära möten med naturen som är svår att finna någon annanstans.

Utforska Mer än Sydafrika

Även om Sydafrika erbjuder en fantastisk safariupplevelse, finns det fler platser i Afrika som väntar på att utforskas. Från Rwanda, känd för sina gorillor, till Kenyas storslagna vandringar av gnuer, finns det något för alla. Sydafrika erbjuder dock ett mer tillgängligt och prisvärt alternativ som tillfredsställer de flesta önskemål. Läs mer här om andra safari.

Planeringen Av Er Safari

Vi rekommenderar en vistelse på 2-3 nätter, helst inne i en nationalpark eller privat reservat, för att undvika långa transporter. Att vakna upp till en safari är en upplevelse i sig, och det är verkligen värt “besväret” men det räcker med väckning 05 istället för 03 om ni har två timmar bilfärd innan ni kommer in i själva parken.

Fem Frågor Att Ställa Sig För Den Perfekta Safariupplevelsen

 1. Vilken typ av safari söker vi? – Vill ni ha en aktiv upplevelse till fots eller en bekväm resa i en jeep?
 2. Hur viktig är intimiteten med naturen? – Föredrar ni det exklusiva i ett privat reservat eller mångfalden i en nationalpark?
 3. Vilka djur hoppas vi se? – Är det ”The Big Five” ni är ute efter, eller specifika arter som gorillor eller vandrande gnuer?
 4. Hur mycket tid har vi? – Bestämmer längden på er vistelse vilka reservat eller parker som är lämpliga.
 5. Vilken komfortnivå önskar vi? – Från lyxiga lodger till mer äventyrliga campingalternativ, vad passar er grupp bäst?

Med dessa frågor hoppas Bodin och Partners att kunna guida er till den ultimata safariupplevelsen. En resa som inte bara stärker banden inom er grupp utan också lämnar oförglömliga minnen.

Upplev den afrikanska vildmarken som aldrig förr, tillsammans med sitt team!

 

Faktaruta: Safari i Sydafrika

Sydafrika är en av världens främsta destinationer för safariäventyr, som erbjuder en unik kombination av vild natur, extraordinära djurmöten, och lyxiga boenden. Här är några viktiga fakta och insikter om safari i Sydafrika, perfekt för de som planerar sin första resa eller för veteraner som söker nya upplevelser.

Varierade Safariupplevelser:

 • Nationalparker: Kruger Nationalpark är mest känd, men många andra parker som Addo Elephant National Park och Pilanesberg National Park erbjuder också fantastiska safariupplevelser.
 • Privata Reservat: Ger en mer exklusiv och personlig safariupplevelse, med möjlighet till natt-safari och bush walks.

Boendealternativ:
Från camping under stjärnklar himmel till lyxiga lodger med alla bekvämligheter, erbjuder Sydafrika ett brett spektrum av boenden för alla smaker och budgetar.

Djurliv:
Möt ”The Big Five” (lejon, leopard, noshörning, elefant, och buffel) samt ett rikt utbud av andra djurarter och fågelliv.

Bästa Tiden Att Åka:

 • Torrperioden (Maj till September): Bästa tiden för djurskådning då djuren samlas runt vattenhålen. Men på private game reservs finns vatten året om för djuren.
 • Regnperioden (Oktober till April): Landskapet är mer frodigt och vackert, och det är bästa tiden att se nyfödda djur och ett rikt fågelliv.

Transport till Safari:
De flesta internationella flyg anländer till Johannesburg eller Kapstaden. Inrikesflyg och organiserade transfers är vanliga sätt att nå safariområdena.

Säkerhet och Hälsa:
Besökare uppmanas att följa parkreglerna och guidernas instruktioner för en säker safariupplevelse. Vaccinationer kan behövas men ovanligt i Sydafrik men som alltid är det är viktigt att ha se över sin reseförsäkring.

Bidra till Bevarande:
Välj en safari som bidrar till bevarandet av vilda djur och stödjer lokala samhällen. Många lodger och safariarrangörer deltar aktivt i bevarandeprojekt.

Förberedelser:

 • Packa lager på lager för att anpassa sig till temperaturväxlingar.
 • Kikare finns ofta i bilarna men en  kamera med bra zoom är trevligt för att fånga djurlivet.

pleva en safari i Sydafrika är en oförglömlig resa som erbjuder spänning, äventyr och djupgående insikter i naturens underverk. Varje safari är unik, och med rätt planering kan det bli en av de mest berikande erfarenheterna i ditt liv!