Man faller lätt för charmen i Thessaloniki: konst, underhållning, nöje, kultur och spänning. Precis det hände oss när vi var där 2023!

Multinationell, kosmopolitisk och pulserande är Thessaloniki en av de mest dynamiska städerna i Europa. Som Europas kulturhuvudstad 1997 återfick staden sin forna glans, och hennes karismatiska personlighet blomstrade återigen!

Thessaloniki är Greklands näst största stad, rik på kultur, arkitektur, historia och gastronomi är det en destination med fantastiska upplevelser. Med en lång lista över kulturella festivaler, evenemang, fester och firanden finns det alltid en bra anledning att besöka denna fantastiska stad året runt.

Utöver den långa listan över världsberömda monument, historiska platser och arkeologiska områden gör stadens mångsidiga gastronomi den till en unik matdestination i världen. Thessaloniki är en fantastisk plats att bo på, besöka eller utforska.

Oavsett om du är i staden över helgen eller stannar längre för affärer eller fritid är en sak säker: du kommer aldrig att bli uttråkad i denna stad – det finns alltid något nytt som kan lysa upp dina sinnen och tankar.

På hotellet On Residence har du chansen att uppleva Thessaloniki som ingen annan besökare, där du blir en del av stadens storslagna historia och nutid under din vistelse. Inandas de underbara vyerna över Thermaikosbukten, smaka på den mytomspunna maten på den legendariska restaurangen Olympos Naoussa, shoppa på Tsimiski-gatan, känn stadens puls på Aristoteles torg och njut av en oförglömlig promenad längs den vackra strandpromenaden där solen försvinner ner i havet.

Om hotellet
En riktig pärla vid havet i hjärtat av Thessaloniki, med obegränsad utsikt över Thermaikosbukten, är ON Residence medlem i Small Luxury Hotels of the World och erbjuder 60 påkostade rum och sviter, restaurangen “Olympos Naoussa” på bottenvåningen tillsammans med en vacker innergård, cocktailbaren “Tiger Loop”, ett modernt gym och en särskilt designad mezzanin som är perfekt för affärsmöten och evenemang.

Fastigheten som rymmer ON Residence byggdes 1926 och är ett typiskt exempel på Thessalonikis eklektiska arkitektur under mellankrigstiden med inslag som påminner om Belle Époque och nyklassicism.

Bevarandet av byggnadens fasad och dekorativa element var nyckelfaktorer i byggprocessen. Alla de egenskaper som gjorde byggnaden så unik renoverades och sattes varsamt samman med samtida element, alltid med syfte att uppnå en harmonisk samexistens. Inredningsdesignen har en modern klassisk och art deco-stil, berikad med subtil lyx som matchar byggnadens karaktär.

I rummen möter klassisk design avslappnad lyx med mjuka, naturliga färgtoner och inslag av ljusrosa och grönt. Material av hög kvalitet och djärva mönster på mattorna skapar en tidlös chic bakgrund. Bekvämligheter som Marshall-högtalare, Nespresso-kaffemaskiner och 55-tums TV-apparater sätter tonen för ON Residence.

Bara maten är värd en resa hela vägen till Grekland: och hotellet har stans mest glamorösa matställe och sofistikerade bar:

Tiger Loop Bar
Tigern står som en symbol för makt, kraft, potential och styrka.

Sammet, marmor, trä och den maximalistiska designen av den lyxiga interiören möts av en överraskande cocktailmeny där varje drink är en unik resa som du inte vill att ska ta slut.

Låt sinnena slappna av glas efter glas och smutta på inspirerande cocktails som är kryddade med hemliga ingredienser i en helt majestätisk atmosfär med musik från 80- och 90-talet, interaktion och en livlig stämning som gör att du vill komma tillbaka.

  

Det nya Olympos Naoussa är ett helt nytt koncept för grekisk och internationell gastronomi som omdefinierar lokala smaker, dofter och traditionella recept på de mest spännande sätten.

Smaka på en värld av unik gastronomi och kliv in i en tidlös legend där menyn verkligen visar upp äkta, kreativ och otroligt god mat.

8, bar och medlemsklubb

Taket på ON Residence, känt som “8”, erbjuder ett imponerande urval av cocktails och läckra tilltugg. Det har en elegant inomhuslounge samt en fantastisk utomhusterrass av trä, som ger gästerna panoramautsikt över hela Thermaikosbukten. Tillgång till denna exklusiva takterrass och dess evenemang är begränsad till hotellets gäster och medlemmar i ON Residence Members Club.

Kocken
Den prisbelönta toppkocken Dimitris Tasioulas, Thessalonikis kockambassadör och kock på Thria, som Sunday Times utnämnde till “gourmetdestinationen” 2019

Ni kan ha möten i deras konferensavdelning eller varför inte utnyttja vädret och ta en dela mötet utomhus:

Grekland kan göras som en helt lyxiga resa eller med mer genuina inslag:

Mer om Grekland: