Även om Australien kanske inte är det första resmålet som dyker upp när man tänker på en konferensresa, är det inte så långt bort om man kombinerar med till exempel ett leverantörsbesök i Kina eller en mässa i Hong kong.

Vi är inte en vanlig resebyrå, utan vi strävar efter att erbjuda unika och minnesvärda upplevelser till våra kunder. Vi har också märkt att vi får många förfrågningar om privatresor till just Australien. Därför har vi beslutat att skriva detta blogginlägg för att ge dig en inblick i alla de fantastiska upplevelser ni kan ha på en resa till Australien. 

Det är viktigt att komma ihåg att Australien inte är så långt bort som många tror. Från Hong Kong tar det bara cirka 6 timmar med flyg och från Kina tar det cirka 8 timmar. Båda är mycket vanliga resmål för våra grupper, så Australien kanske är närmare än det verkar… 

Så om du är redo att göra något annorlunda med din grupp och uppleva något unikt, tänk på Australien som ert nästa resmål! 

 Australien är en av världens mest spektakulära och varierande destinationer. Från den livliga storstaden Sydney till det otroliga ”outback”, Australien har något för alla!

I det här blogginlägget guidar vi företag på konferensresa genom landet och ger tips om de mest lyxiga upplevelserna, inklusive sevärdheter, hotell, mat med mera. 

 

Sydney – hamnen, Operahuset och surfing 

Sydney är en av världens mest kända städer och är definitivt värd ett besök på er konferensresa.  

Börja dagen med en båttur i hamnen, där ni kan njuta av en middag ombord.

Besök sedan Opera huset, där ni kan äta lunch på Opera Bar och njuta av en fantastisk utsikt över staden.  

Gör en “walking tour” och upplev Sydneys charmiga gator och stadsdelar.  

Den mer adrenalinsökande kan prova på surfing på en av Sydneys stränder eller klättra upp på Sydney Harbour Bridge för en fantastisk utsikt över staden.  

Avsluta dagen med lunch på Icebergs där ni kan njuta av god mat och en fantastisk havsutsikt.  

För en ännu mer exklusiv upplevelse, varför inte åka helikopter till One&Only Wolgan Valley och bo på deras lyxiga resort. 

Uluru och Kings Canyon – natur och vilda djur 

Res till den centrala delen av Australien och upplev den vilda och fantastiska naturen. Besök Uluru, en av Australiens mest ikoniska platser. Det är en stor sandstenformation som reser sig från den omgivande ökenlandskapet. Dess utseende förändrar sig under dagen beroende på ljuset, vilket gör det till en speciell upplevelse att besöka. Det är också en viktig plats för aboriginer, som anser det som heligt. Det finns många ceremonier och traditioner kopplade till Uluru, och det är en ära att besöka och lära sig om dessa. 

Kings Canyon är en annan plats i centrala Australien som ni inte vill missa under er konferensresa. Med dess dramatiska klippor, djupa klyftor och fantastiska vyer, är det en upplevelse som är lika utmanande som det är vackert. Vandra längs stigarna som slingrar sig runt området och njut av det vida landskapet, med dess rika vegetation och exotiska djur:

Känguruer: Du kan se flera olika typer av känguruer, inklusive den stora röda kängarun och den mindre gula rasen, som hoppar runt i det vida landskapet. 

Ödlor: Du kan se flera olika sorter av ödlor, inklusive gidgeeödlor och grodaödlor, som vilar på klipporna och i trädkronorna. 

Fåglar: Kings Canyon är hem för ett stort antal fåglar, inklusive färgglada papegojor och käkparakiter, så glöm inte att hålla ett öga i luften.

Kängururåttor: Du kan också se kängururåttor, som är små roliga djur som lever i trädkronorna. 

Kakaduer: Du kan höra den vackra ljudet från de kakaduer som sjunger i träden, speciellt på morgonen. 

Sköldpaddor: Du kan se sköldpaddor som simmar i sjöarna i området. 

Echidnas: Du kan också se echidnas, som är en av de få plattnosade djuren i världen. 

Så, var beredd på att se en mängd spännande djur under er vandring i Kings Canyon! 

 Kings Canyon är också ett utmärkt ställe för teambuilding, där du och dina medarbetare kan samarbeta och jobba tillsammans med varandra under vandringen. Upplev den friska luften och naturens skönheten och ta tillfället i akt och koppla av från konferensens hektiska schema! 

“Dining under the stars in the Outback” är en unik upplevelse i det vilda ”outback” med en middag under stjärnorna, där du kan njuta av lokala specialiteter och en fantastisk utsikt. 

 

Alice Springs – luftballong och stadsliv 

Alice Springs är en liten stad i centrala Australien som erbjuder både natur och stadsliv. Prova på en upplevelse du aldrig kommer glömma – en luftballongsresa över det vida landskapet. Glid sakta över kullarna, se solen gå upp och beundra den fantastiska naturen från luften. Efter ballongturen kan man besöka Alice Springs Desert Park, där man kan uppleva det avlägsna ökenlivet och se en mängd olika djur och växter. 

För den som vill uppleva lokal kultur rekommenderar vi också ett besök på Araluen Cultural Precinct, där man kan se en mängd olika konst- och kulturutställningar samt uppleva den lokala historien. Sen är det bara att checka in på ert lyxiga hotell innan det är dags att uppleva det lokala nattlivet!

North Queensland – regnskog, korallrev och koalor 

North Queensland är ett område som är känt för sin fantastiska natur och vilda djur.

Cairns är en av de mest populära turistdestinationerna i Australien, och det är inte svårt att förstå varför.  

Platsen ligger vid början av den tropiska regnskogen och är basen för en mängd fantastiska sevärdheter och aktiviteter.  

Ett besök till Cairns innebär ofta en möjlighet att utforska det vackra Great Barrier Reef, stora barriär-revet som är ett av världens sju naturunderverk. 

Du kan också besöka den fantastiska Daintree regnskogen och upptäcka det rika natur och djurlivet där. Träffa koalorna!  

För de som söker en mer lugn upplevelse, finns det många vackra stränder att utforska, inklusive Four Mile Beach.  

Great Barrier Reef / stora barriär-revet kan upplevas på många sätt. Självklart ska ni snorkla och dyka från en privat yacht men ett annat sätt är med en privat helikoptertur. Ni kommer njuta av en oförglömlig utsikt och upptäcka det livliga marina livet på ett sätt ni inte ens kunde föreställa er! 

 

 

Får vi också rekommendera: 

”Wine tasting in the Hunter Valley”: Smaka på några av Australiens bästa viner i Hunter Valley, där ni kan besöka lokala vingårdar och prova de mest exklusiva viner. 

”Luxury spa day in the Blue Mountains”: Njut av en dag på ett lyxigt spa i Blue Mountains, där ni kan koppla av med en rad behandlingar, yoga och meditation samtidigt som ni njuter av den vackra utsikten över bergen. 

 

Tips på några hotell i varje område (men vi tar fram rätt hotell för just er!) 

SydneyThe Park Hyatt Sydney, The Shangri-La Hotel, The InterContinental Sydney Double Bay 

UluruLongitude 131°, Sails in the Desert, Ayers Rock Resort 

Alice Springs – Chifley Alice Springs Resort, Lasseters Hotel Casino, DoubleTree by Hilton Alice Springs 

North Queensland – Pullman Palm Cove Sea Temple Resort & Spa, Peppers Beach Club & Spa, The Reef House Palm Cove 

Inspiration på vart ni kan äta 

Sydney: 

Quay Restaurant: En av Sydneys mest hyllade restauranger med utsikt över hamnen och Operahuset. De erbjuder en internationell meny med fokus på lokala och hållbara råvaror. 

Bennelong: En annan restaurang med utsikt över Operahuset. De erbjuder en modern australisk meny med fokus på säsongsbetonade råvaror. 

Uluru: 

Sounds of Silence: En unik matupplevelse med utsikt över Uluru och stjärnklara himlen. Du kan njuta av en trerätters middag med drycker medan du hör om Aboriginernas historia och kultur. 

Kings Canyon: 

Rim Room Restaurant: En restaurang belägen på Kings Canyon Resort med utsikt över de omgivande bergen. De erbjuder en meny med lokala och hållbara råvaror och en kreativ tolkning av traditionella australienska rätter. 

Alice Springs: 

 Hanuman: En restaurang som erbjuder en unik mix av indisk och australiensisk matkultur. De använder endast färska lokala råvaror för att skapa sina rätter. 

Cairns: 

Ochre Restaurant: En restaurang belägen i hjärtat av Cairns som erbjuder en modern australiensisk meny med fokus på lokala råvaror från Far North Queensland. 

Salthouse: En restaurang med en nautisk tema som erbjuder en meny med fokus på färska havsrätter. Du kan njuta av den friska luften och utsikten över hav och regnskog. 

 

 

Viktigt att tänka på 

När du besöker Australien från Sverige är det viktigt att tänka på vissa saker för att få en så smidig resa som möjligt. Här är några viktiga saker att ha i åtanke: 

Trafik: Australien har vänstertrafik, så var förberedd på detta när du tar dig runt i landet. 

 Tidsskillnad: Australien ligger 9 timmar före Sverige, så håll detta i åtanke när du ringer hem eller bokar möten. 

 Visum: Svenska medborgare behöver en elektronisk fullmakt (ETA) för att besöka Australien. Detta kan man enkelt ansöka om på nätet. 

 Adapter: Australien har en annan sorts eluttag än Sverige, så det är viktigt att ta med en adapter. 

 Klimat: Australien ligger på det södra halvklotet och har därför omvända årstider mot Sveriges. Sommaren är mellan december och februari, höst mellan mars och maj, mellan juni och augusti är det vinter och månaderna september, oktober och november är vår.

Australiens klimat varierar beroende på vilken del av landet du besöker. På östkusten är sommaren varm och våren mild, medan vintrarna är kalla och torra. På västkusten är det mestadels torrt och varmt. Det bästa tiden att besöka är mellan september och november eller mars och maj. 

 Flygtid: Flygtiden från Sverige till Australien är ungefär 24-25 timmar inklusive mellanlandningar. Däremot är det ett ypperligt resmål att förlänga en resa som går till exempel Singapore, Bangkok, Qatar eller Hong Kong. 

 Detta är bara några av de viktigaste saker att tänka på när du reser till Australien, självklart tar vi hand om det och allt annat åt er! 

Sammanfattningsvis är Australien en destination som har mycket att erbjuda företag på konferensresa. Trots att det inte är det första landet man tänker på när man planerar en resa, så är det inte så långt bort om man kombinerar med andra destinationer i regionen.

Som resebyrå strävar vi efter att erbjuda unika och minnesvärda upplevelser till våra kunder, och Australien är en av de mest spektakulära och varierande destinationerna i världen med något för alla.