Välkommen till er konferens i Kroatien, ett Medelhavsland som gränsar till Slovenien, Ungern, Serbien, Bosnien och Hercegovina samt Montenegro och är beläget vid Adriatiska havet. Kroatien är ett mångsidigt och fascinerande land som vi tror kommer att glädja dina medearbetare och kunder med sin historia, härliga kust, öar och stränder, exceptionell natur, charmiga gamla städer och viner och gastronomi i världsklass.

Kick off och konferens i Kroatien

Bodin och partners kan hjälpa till att arrangera alla detaljer för ditt företagsevenemang i Kroatien, från att boka konferenslokaler till att organisera aktiviteter, utflykter, och transport. Våra partners har en lång erfarenhet av att organisera evenemang i Kroatien och tillsammans kommer vi skräddarsy lösningar som passar din grupp.

Beroende på storlek och syfte med evenemanget kan vi hjälpa till att välja lämplig plats, som till exempel Dubrovnik, Split, Rovinj, eller någon annan pittoresk stad eller by på den kroatiska kusten eller på en av öarna.

Med det breda utbudet av vin- och matupplevelser, kulturella upplevelser och äventyr kan Bodin och partners hjälpa till att skapa en oförglömlig upplevelse för ditt företagsevenemang.

Vin & gastronomi i Kroatien

Kroatien är en av de äldsta vinproducerande regionerna i Europa och har fyra vinodlingsregioner, 20.000 hektar vingårdar och 45.000 producenter. Detta innebär att det finns massor av unika, familjeägda små vinodlingar som besökare kan utforska tillsammans med ägarna och vinmakarna själva.

Tillsammans med vår partner Roundabout Experiences kan vi visa dina kunder och medarbetare hemligheterna med vinproduktion som gått i arv genom många generation. Ni får njuta av provning av vin, ibland direkt från vintunnorna, och lära sig om vinproduktionens dagliga sysslor. Ni kan till och med sova i en ombyggd gammal vintunna !

Kroatien har också en rik matlagningstradition baserad på det medelhavska stilen och ingredienserna. Varje region i Kroatien har sin egen kulinariska personlighet. Till exempel ostron från Ston, ost från Pag, pašicada från Split, tryfflar från Buzetg och istrisk hemgjord pasta – “pljukanci eller fuži.” För finsmakare finns det också 7 Michelinstjärniga restauranger i Kroatien.

Dina gäster kan uppleva den typiska kroatiska gästfriheten och delta i aktiviteter som tryffeljakt, matlagningskurser och skörd medan de smakar på de godaste traditionella rätterna med färska, lokala ingredienser som tillagas av en lokal kock.

Exempel på regioner

Istrien är ett område som är berömt för god mat och vin, som tryfflar, prosciutto och ost.

Vodnjan, där några av världens bästa olivoljor produceras – ni kan köpa vin, likörer eller rakia och stanna vid en av de charmiga lokala tavernorna för lunch.

Ston är berömt för sin ostronodlingstradition och sina saltbassänger – gästerna tar en tur på en träbåt genom Mali Stons bukten ned till ostronbädden och provar

Bästa städer för er konferens i Kroatien

Att beesöka Kroatiens vackra historiska städer är inget vanligt turistande utan erbjuder besökare en möjlighet att upptäcka deras hemligheter, legender, lokala karaktärer och gastronomi.

Dubrovnik är en av de mest besökta städerna vid Adriatiska havet, med monumentala stadsmurar på 1,940 meter långa och 25 meter höga, belägen vid foten av berget Srđ i kroatiska Dalmatien och under UNESCO:s skydd sedan 1979.

Zadar är den historiska huvudstaden i Dalmatien. En charmig medelhavsstad full av legender och intressanta berättelser! Den gamla stadskärnan ligger på en liten halvö där den bäst befästa europeiska staden en gång stod.

Trogir är den äldsta kontinuerligt bebodda staden i Kroatien. En hamn och en annan historisk stad i kroatiska Dalmatien bara 27 km från Split med sin gamla stad på UNESCO:s världsarvslista sedan 1997 som den bäst bevarade romanska-gotiska staden i Centrala Europa.

Sibenik – En historisk stad i Kroatien och den äldsta inhemska kroatiska staden vid havet belägen i Centrala Dalmatien där floden Krka rinner ut i Adriatiska havet.

Ston är mest känd för sina befästa murar från 1300-talet och är faktiskt uppdelad i två delar: staden Ston, som inkluderar Pozvizd-fästningen, och dess grannande Mali Ston, en flera århundraden gammal försvarsby som inkluderar Koruna-fästningen och en gammal hamn. Att använda murarna för att gå mellan de två är ett bra sätt att resa i historiens fotspår. Ston är särskilt känt för ostron, musslor och annan skaldjur samt sina saltpannor som fortfarande är i bruk och är de äldsta i Europa.

Istmus-städer – Vodnjan, Rovinj – en pittoresk istrisk fiskehamn ofta kallad “Lilla Dubrovnik”.

Halvön Pelješac är en plats som fortfarande är skyddad från folkmassorna och är känd för sina charmiga gamla byar, utmärkta skaldjursrestauranger, småstenstränder, familjeägda vingårdar och oändliga lundar av tall och cypress.

Mostar (i Bosnien men ofta besökt från Kroatien) har en intressant historia samt en slående layout. Den berömda uppdelade staden sträcker sig över båda sidor av Neretva-floden, med en livlig samhälle av bosniaker och kroater som ockuperar vardera sidan av denna stad. Gamla bron i Mostar (UNESCO) färdigställdes 1566 efter nio års planering och byggande. Designad av den osmanska arkitekten Mimar Hayruddin

Unika upplevelser utanför städerna

Plitvicesjöarna nationalpark (UNESCO) – unik, vacker natur med 16 terrasserade sjöar och spektakulära vattenfall.

Rastoke – en vattenkvarnsby belägen där det blå-gröna vattnet från floden Slunjcica rinner in i floden Korana. De flesta husen byggdes i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Krka nationalpark – uppkallad efter floden Krka med sju vattenfall och en total fallhöjd på 242 m, Krka är ett naturligt och karstfenomen. Parken har en total area på 109 km2, bildades för att skydda Krkafloden och är främst avsedd för vetenskapliga, kulturella, utbildnings-, rekreativa och turistaktiviteter.

Kornati nationalpark – mycket populär bland seglare på grund av sin hisnande naturskönhet och kristallklara hav (omger Sibenik från havet). • Paklenica nationalpark (Velebit) – ett fantastiskt vildmarksområde i centrala Kroatien beläget i södra änden av Velebit-bergen. Parken är känd för sina dramatiska kanjoner Velika och Mala Paklenica samt tallskogar.

Naturupplevelser och aktiviteter

Kroatien har en enastående natur, med allt från berg till hav som erbjuder besökare ett brett utbud av utomhusaktiviteter och upplevelser. Här är bara några exempel:

Nationalparker – Kroatien har åtta nationalparker, inklusive Plitvicesjöarna, Krka, Paklenica och Brijuni, som erbjuder besökare möjligheter att vandra, cykla, paddla kajak, simma och utforska landets unika flora och fauna.

Hav och öar – Kroatien har över 1 000 öar och holmar som erbjuder besökare möjlighet att utforska avskilda vikar, gömda stränder och kristallklart vatten. Där kan vår partner Roundabout Experiences erbjuder en rad aktiviteter, såsom havskajakpaddling, “stand up padel” och ö-luffning (men vi lovar att ni slipper ryggsäck och överfulla båtar..).

Vandring – Kroatien har som sagt varierande landskap som ger fantastiska vandringsmöjligheter, från de imponerande Dinariska alperna till den underbara kuster vid Adriatiska havet.

Aktiviteter på floder – Kroatiens floder, inklusive Cetina, Zrmanja och Una, ger besökare möjlighet att prova på forsränning, kajakpaddling och kanotpaddling.

Cykling – Kroatiens varierade terräng ger fantastiska cykelmöjligheter för alla nivåer, från avslappnade cykelturer längs kusten till utmanande bergsrutter.

Havskajakpaddling runt de många kroatiska öarna

Forsränning / White Water Rafting på en av de välkända floderna runt Balkan •

Canyoning på Soča-floden (utforskar en flodravin genom att vandra, simma, hoppa och klättra)

Zipline över Planica backhoppningstorn (glider längs en vajer som är spänd mellan två punkter)

Utforska gömda havsgrottor i Dalmatien

Dykning i Adriatiska havet

Jeep Safari – ett terrängäventyr i Velebits bergslandskap

 

På vatten och på öar

Kroatien har 2 000 kilometer kust och 1 200 öar. Det finns en ö där 120 delfiner bor, öar med gamla fisketraditioner, öar med en särskild grotta där solskenet förvandlar vattnet till en lysande blå färg i en timme varje dag, öar som är kända för sitt vin, ost eller ansjovispajer. Med så mycket att välja på väljer många grupper att göra en seglingstripp för att kunna besöka så många av de unika öarna som möjligt eller en liten kryssning för att besöka både öarna och kustlinjen med sina historiska städer.

För öarna är här några som besökare gillar mest:

Hvar – en av de vackraste hamnarna vid Adriatiska havet med en rik kulturell arv. Dess sju århundraden gamla murar överlever fortfarande, liksom många av de venetianska adelsmännen från 1400- och 1500-talet och offentliga byggnader. Hvar har rykte om att vara den mest exklusiva av de kroatiska destinationerna och erbjuder historia, arv och kultur.

Korcula – berömd för sina förtrollande skogar och dess vita vin. Ön är en mix av tysta byar och vinodlingar, fiskebyar längs den slingrande kusten och dess imponerande medeltida murar.

Lastovo – inte många besökare vågar sig till Lastovo, men det är väl värt det. Denna lilla kroatiska ö kommer att påminna dig om enklare tider, där människor fortfarande fångar färsk fisk till middag och gör sitt eget vin med lokalt odlade druvor.

Vis Island har fortfarande känskan av ett orört paradis och besökare älskar dess rudimentära skönhet. Komiza, en pittoresk och autentisk fiskarby på ön Vis. Promenera runt i den gamla staden, koppla av på stränderna skuggade av tamariskträd och smaka på några typiska medelhavs-snacks. Segla till en vacker, hemlig vik på Vis-ön, det perfekta stället för simning och snorkling.

Bisevo Blue Cave. För att uppskatta dess etriska skönhet anländer gästerna precis vid den tidpunkt på dagen när solljuset som reflekteras genom havsbotten badar hela grottan i akvamarinljus, medan föremål i vattnet förvandlas till skimrande silver.

Lyx boende för er konferens i Kroatien

Självklart ska ni bo på ett sätt som passar just din grupp på er konferens i Kroatien. Här kommer några förslag som vanligt skräddarsyr vi gärna!

  1. Villa Dubrovnik och Pucic Palace i Dubrovnik: Båda hotellen erbjuder lyxiga och bekväma rum med fantastisk utsikt över Adriatiska havet och gamla stan i Dubrovnik. Villa Dubrovnik har även en pool och en privat strand. Dessa hotell passar utmärkt för företagsgrupper som vill uppleva Dubrovniks historia och kultur.
  2. Maslina Resort på Hvar Island: Detta femstjärniga hotell ligger omgivet av en olivlund och har en privat strand. Hotellet erbjuder moderna och eleganta rum, samt faciliteter som pool, spa och restauranger. Här kan företagsgrupper njuta av den fantastiska naturen och lugnet på Hvar Island.
  3. Boutique Hotel Alhambra är ett utmärkt val för en konferensgrupp på grund av dess eleganta och avskilda atmosfär. Hotellet ligger i en vacker och lugn del av ön Lošinj i Kroatien och erbjuder lyxiga rum och bekvämligheter. Dessutom har hotellet en konferenslokal med kapacitet upp till 50 personer och den senaste tekniska utrustningen för att möjliggöra en lyckad konferens.
  4. Esplanade Zagreb Hotel är en historisk byggnad i Zagreb som har varit en favorit bland berömda personligheter i över 100 år. Hotellet har lyxiga rum och sviter med enkel och elegant inredning, samt en restaurang som serverar gourmetmat. Dessutom har hotellet nyligen renoverat sina konferenslokaler och har nu kapacitet för upp till 1000 personer. Esplanade Zagreb Hotel är därför ett utmärkt val för stora konferenser.
  5. Grand Park Hotel Rovinj detta femstjärniga hotell ligger på en kulle med utsikt över Rovinjs hamn och den omgivande naturen. Hotellet erbjuder lyxiga och moderna rum, spa, restauranger och pool. Här kan företagsgrupper uppleva Kroatiska Istriens vackra natur och kultur.
  6. Hotel Monte Mulini är en lyxig tillflyktsort vid Adriatiska havet som erbjuder fantastiska faciliteter för konferenser. Hotellet har flera mötesrum, inklusive en stor balsal med plats för upp till 600 personer, samt modern teknisk utrustning. Dessutom har hotellet en fantastisk utsikt över havet och en egen strand, perfekt för en avkopplande paus.
  7. Ikador Botique hotel and spa
  8. Villa Korta Katarina är en exklusiv destination designad med stor omsorg och är medlem i Relais & Chateaux för människor som älskar fina viner, gourmetmat och spektakulär utsikt.  Villa Korta Katarina & Winery sina dörrar för de första gästerna i december 2018.
  9. San Canzian Village i kroatiska Istrien: Detta lyxiga boende består av en vacker stenbyggnad från 1700-talet som har renoverats till en modern resort. Hotellet ligger omgivet av grönska och olivträd, och erbjuder faciliteter som pool, spa och restaurang. Här kan företagsgrupper uppleva kroatisk kultur och mat i en avslappnad miljö.
  10. Vestibul Palace i Split: Detta hotell ligger i en vacker 1700-talsbyggnad i Split gamla stad. Rummen är moderna och bekväma, och hotellet har en takterrass med pool och bar. Här kan företagsgrupper njuta av Split historiska och kulturella sevärdheter.

Unika boenden för er konferens i Kroatien som vi skulle älska att ta er grupp till:

Vad sägs om trädkojor på Cadmos Village Treehouses eller ett fyrhus på Villa Lanterna. Eller kanske ett slott som tex Hotel Dvorac Bezanec eller gå ombord på ett skepp som inte går någonstans! på Botel Marina. Vill ni bo i en väderkvarnstorn eller i ett stort vinfat på Agroturizam Duvančićh så löser vi det. Vågar ni gå i kloster på löser vi det på Saint Paul Franciscan Monastery!

Summering konferens i Kroatien

Kroatien är en unik och fascinerande destination för företagsresor, med sin rika kultur, vackra kust, öar och stränder, exceptionella natur, charmiga gamla städer och världsklass vin- och matupplevelser.

Bodin och partners kan hjälpa till att skapa en oförglömlig upplevelse för ditt företags evenemang, med unika och innovativa team-building aktiviteter och utflykter som kombinerar kulturella, kulinariska och äventyrliga upplevelser.

Kontakta oss idag för att börja planera ditt nästa företagsevenemang i Kroatien med Bodin och partners!