Här kommer nästa del av vår populära serie ”Behind the scenes”, nu handlar det om olika typer av hotellrum. Nörderi på hög nivå så läs på egen risk..

När det kommer till att planera en konferens eller ett företagsevenemang, är det viktigt att tänka på var deltagarna kommer att bo under evenemanget. Att hitta rätt hotellrum som passar behoven för deltagarna kan vara en utmaning och kan kräva mycket tid och forskning. Som erfarna researrangörer är vi på Bodin och partners här för att underlätta denna process genom att ta hand om allt det praktiska när det gäller hotellbokning.

Genom vår samarbete med Virtuoso har vi tillgång till en rad exklusiva förmåner som kan göra din hotellvistelse extra speciell. Vi ser till att du får de bästa priserna, utmärkt service och tillgång till alla de förmåner som Virtuoso erbjuder, inklusive gratis frukost, fri Wi-Fi, uppgraderingar, sen utcheckning/tidig incheckning och 100 dollar eller motsvarande i lokal valuta PER rum (inte per bokning) att använda för att njuta av hotellets faciliteter.

Att låta Bodin och partners ta hand om hotellbokningen innebär att du kan luta dig tillbaka och fokusera på att skapa en minnesvärd och produktiv upplevelse för alla deltagare. Vi är här för att hjälpa dig med allt från att hitta de bästa hotellen för dina behov till att boka de perfekta rummen för dina deltagare. Vi tar hand om allt det praktiska, så att du kan koncentrera dig på det som är viktigast för dig och ditt företag.

Om du vill lära dig mer om olika typer av hotellrum, inklusive sviter och lounger, kan du läsa mer nedan. Men om du hellre vill resa och låta oss hantera allt det praktiska, kontakta oss idag för att börja planera din nästa konferens eller företagsevenemang. Vi är här för att göra din resa perfekt för just din grupp!

 

Olika typer av rum

Enkelrum: Detta är en standardrum som är utrustat med en säng för en person. Det är vanligtvis den mest prisvärda typen av hotellrum och passar bäst för en person som reser ensam.

Dubbelrum: Detta är ett standardrum som är utrustat med en säng för två personer. Detta rum kan passa både par och andra som accepterar att dela rum för att spara på kostnader.

Familjerum: Familjerum är större rum som är utrustade med en dubbelsäng och extra sängar, så att en familj eller en grupp av vänner kan bo tillsammans. Detta rum kan vara utrustat med extra bekvämligheter, som en kylskåp och en mikrovågsugn för att göra det enklare för familjer att laga mat och äta på rummet.

Handikappanpassade rum: Dessa rum är speciellt utformade för personer med funktionsnedsättningar. Rummen har bredare dörrar, specialanpassade sängar och badrum som är anpassade för rullstolsanvändning. Dessa är toppen för de som har behovet men inte fullt lika bekväma för de som inte har behovet.

 

Lite finare rum

En studio och en sovrumssvit är två andra typer av hotellrum som erbjuder olika typer av bekvämligheter och utrymme. En studio är vanligtvis ett enda stort rum som fungerar som både sovrum och vardagsrum (ett vanligt hotellrum) medan en sovrumssvit (1 bed room suite) har ett separat sovrum och ett separat vardagsrum. Det finns många hotell som erbjuder både studios och ett sovrumssviter, och vissa hotell kan kombinera de två för att skapa en två sovrumssvit. En två sovrumssvit är en idealisk lösning för en mindre grupp eller en familj som vill ha extra utrymme och kunna umgås utan att gå ut i korridoren.

Två sovrumssviter kan vara utformade på olika sätt. En möjlig konfiguration är en studio med en dörr som ansluter till ett separat sovrum. En annan möjlighet är att ha två separata sovrum, vardera med sin egen dörr, som ansluter till en gemensam vardagsrum eller kök.

Det är vanligt att hitta dessa typer av hotellrum på större hotell, särskilt på hotell som riktar sig till affärsresenärer eller familjer som behöver extra utrymme. Fördelarna med att boka en två sovrumssvit inkluderar mer utrymme och ger en privat känsla, vilket gör det möjligt för mindre grupper eller familjer att dela ett hotellrum utan att känna sig trångt.

Executive-rum: Executive-rum är lyxiga rum som ofta har extra bekvämligheter, som en kaffemaskin och en sittgrupp. Dessa rum är ofta bokade för affärsresenärer som vill ha extra utrymme och bekvämligheter under sin vistelse samt ger oftast tillgång till lounger.

Svit: En svit är en större och mer lyxig typ av hotellrum som vanligtvis består av ett sovrum och en separat vardagsrumsdel. Detta rum är utrustat med extra bekvämligheter, som till exempel en minibar och en jacuzzi. Detta rum passar bäst för personer som önskar mer utrymme och komfort och för grupper att umgås och arbeta i.

Här är några exempel på olika typer av hotellsviter:

Junior Suite: En junior svit är en mindre version av en svit och vanligtvis utformad som en studio. Den har vanligtvis ett kombinerat sov- och vardagsrum. Detta rum är idealiskt för par eller en liten familj som behöver lite extra utrymme.

Executive Suite: En executive svit är idealisk för affärsresenärer. Dessa sviter har vanligtvis en separat sov- och vardagsrumsdel med ett skrivbord och andra bekvämligheter för att hjälpa till att göra arbetet lättare. Detta rum är idealiskt för dem som behöver arbeta på sin resa.

Deluxe Suite: En deluxe svit är en rymlig svit med en separat sov- och vardagsrumsdel. Denna svit är vanligtvis inredd med exklusiva möbler och dekorationer som skapar en lyxig atmosfär. Detta rum är idealiskt för par eller en liten familj som vill unna sig något extra under sin vistelse.

Presidential Suite: En president svit är den största och mest exklusiva sviten på hotellet. Denna svit är vanligtvis utformad med flera sov- och vardagsrum och har en mängd olika bekvämligheter som en privat terrass, en jacuzzi och en privat matplats. Denna svit är idealisk för stora familjer, grupper eller kändisar som behöver extra utrymme och integritet.

Royal Suite: En royal svit är den mest exklusiva och extravaganta sviten på hotellet. Denna svit är vanligtvis utformad med flera sov- och vardagsrum, en privat pool, en bastu och en egen hushållerska. Denna svit är idealisk för kändisar, kungligheter och andra högt uppsatta personer som söker den ultimata lyxupplevelsen. Och din grupp när ni verkligen vill njuta och jobba!

Olika hotell erbjuder olika typer av sviter. Vissa hotell kan ha fler eller färre typer av sviter än andra beroende på hotellets storlek och budget. När du bokar en hotellsvit ser vi till att sviten uppfyller dina behov och förväntningar!

Lounge

En hotelllounge är en plats där gäster kan koppla av, umgås eller arbeta i en avslappnad atmosfär. Många hotell erbjuder loungetillgång som en extra förmån för sina gäster, vanligtvis tillgänglig för gäster som bokar en lyxsvit eller som är medlemmar i hotellens lojalitetsprogram.

Lounger på hotell är ofta utrustade med bekväma sittplatser, bord, TV-apparater, tidningar och tidskrifter samt dryckes- och matservering. Detta ger gästerna möjlighet att koppla av i lugn och ro eller arbeta i en produktiv miljö.

Flera hotell erbjuder även dedikerade mötes- och konferensrum i loungen för affärsresenärer eller grupper som behöver en plats att träffas och diskutera. Lounger kan också vara en bra plats att hålla privata sammankomster som födelsedagsfester och företagsmöten men är även en bra plats för avkoppling och arbete för din grupp.

För att få tillgång till en hotell lounge behöver gästerna som sagt vanligtvis uppgradera till en svit eller boka en speciell lounge-paket. Men genom Bodin och Partners medlemskap i Virtuoso, en exklusiv resebyrå, kan gäster ha möjlighet att uppgradera sitt rum till en svit med tillgång till loungen utan extra kostnad.

 

Andra typer av rum

Utöver de vanliga typerna av hotellrum som beskrivs ovan, finns det också några andra typer av rum som kan vara användbara för vissa resenärer.

Connecting room: Ett connecting room består av två rum som är anslutna genom en låst dörr. Detta rum är perfekt för familjer eller grupper som vill ha separata sovrum men samtidigt ha tillgång till varandra genom en dörr. Ett connecting room är också populärt bland affärsresenärer som vill ha ett separat arbetsrum och sovrum.

Adjoining room: Ett adjoining room är två rum bredvid varandra utan en låst dörr som ansluter dem. Detta rum kan vara användbart för grupper eller familjer som vill ha rummen nära varandra men behöver inte ha tillgång till varandra via en dörr.

Sängar

När det kommer till att välja sängar på hotell finns det flera olika alternativ att välja mellan, var och en med sina egna fördelar. Nedan är en kort förklaring av några av de vanligaste typerna av sängar på hotell.

Twin bed: En twin bed består av två separata sängar i samma rum, vanligtvis med en bredd på 90 cm per säng. Detta alternativ är idealiskt för vänner eller kollegor som reser tillsammans men föredrar att sova i separata sängar.

Queen size bed: En queen size säng är lite bredare än en twin bed, vanligtvis med en bredd på 150 cm. Denna sängstorlek är perfekt för par som vill ha lite extra utrymme att sträcka ut sig.

King size bed: En king size säng är en av de största sängar som finns på hotell och har en bredd på minst 180 cm. Detta alternativ är perfekt för par som vill ha mycket utrymme eller för personer som vill sova bekvämt ensamma.

Sammanfattning

Vi hoppas att denna del i vår “Behind the Scenes” serie har gett dig en bättre förståelse för hur vi på Bodin och partners arbetar för att skapa den perfekta resan för dig och ditt företag. Vi är här för att ta hand om allt det praktiska, så att du kan fokusera på att göra din konferens eller ditt evenemang så produktivt och minnesvärt som möjligt.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp med att boka hotellrum för din nästa konferens eller företagsevenemang. Vi är redo att ta hand om alla dina behov och se till att din hotellvistelse blir en upplevelse att minnas!