Varför är shopping i USA så populärt?

Det finns många anledningar till att shopping i USA är så populärt. För det första är det en av världens mest mångsidiga shoppingdestinationer, med något för alla smaker och plånböcker. Dessutom är det en av de mest trendmedvetna länderna när det gäller mode, vilket innebär att du alltid kan hitta de senaste trenderna i butikerna. Från USA kommer några av världens mest kända varumärken, vilket gör det till en drömdestination för alla som älskar att shoppa märkeskläder. Så om du är en shoppingentusiast som vill uppleva det bästa som landet har att erbjuda, är det här bloggposten för dig. Häng med oss när vi tar en titt på de bästa shoppingstäderna, varumärkena och shoppingcentren i USA.

Shoppa i USA hemifrån

Om du vill shoppa i USA men inte kan ta dig dit just nu rekommenderar vi myUS. Det är en tjänst som gör att du kan shoppa på olika siter i USA och skicka alla paket till en adress i USA där myUS samlar ihop paketen så du bara betalar en frakt från USA till Sverige. Kom bara ihåg att det tillkommer moms och tullavgifter så räkna med att det du köper kommer bli 25-50% dyrare plus frakt. Dock har de fantastisk service och kan till och med hjälpa dig shoppa på siter som inte tar svenska kreditkort! Läs mer här . Vi har använt dem i över 10 år och kan rekommendera dem å det varmaste!

Olika typer av shopping i USA

Shopping i USA är en rolig och kan vara en lönsam upplevelse och det finns alla olika prisnivåer att välja mellan.

Dollarstore och Dollar tree är billigare alternativ där du kan hitta en mängd olika saker till ett lågt pris, till exempel kontorsvaror, matvaror och enklare leksaker. Oftast shoppar vi dekorationer för tex Halloween här men i övrigt är det inte så vanligt för turister att shoppa då dessa billiga butiker.

Nästa steg upp är Walmart och Target, som är liknande svenska Coop eller Ica Maxi, men med en större andel icke-matvaror. Du kan hitta allt från möbler till elektronik här och priserna är fortfarande ganska låga. Inga märkeskläder men elektronik finns i flera olika prisklasser.

En outlet är ett speciellt slags köpcentrum som säljer nya och hela varor (inga andrahandsorteringar med andra ord) med kraftig rabatt. De finns i många olika former, men oftast handlar det om designerbutiker som säljer föregående säsongsvaror till låga priser. Kläder och skor samt accessoarer som handväskor dominerar men du hittar även tex elektronik (Bose mm), parfymer, sportartiklar samt hem- och inredningsartiklar osv.

Ett bra sätt att ”spara” pengar är så kallade ”Coupon Books” är en form av rabattkuponger som du kan hämta på de flesta outlets i USA. De innehåller rabatter på olika butiker och varumärken som finns på outletcentret, och kan ofta ge dig upp till 50% rabatt på dina inköp, men räkna med att du kan få minst 10% på hela ditt köp i varje butik vilket kan vara en ansenlig summa. Du kan oftast hämta dessa coupon books vid informationsdisken på outletcentret, och de är en bra idé att använda om du är ute efter att göra lite fynd. Det finns även ofta andra erbjudanden och rabatter som du kan ta del av när du handlar på outlets, så det lönar sig alltid att fråga personalen om vad som gäller.

Shopping malls, eller köpcentrum, är en viktig del av den amerikanska kulturen och du hittar dem i alla amerikanska städer. De är som svenska gallerior, men ofta mycket större och med ett större utbud. Priserna och butikerna här varierar, men det finns alltid rea-avdelningar där du kan hitta fynd.

Om du vill ha maximalt utbud kan du besöka varumärkenas egna butiker, men det är sällan här du gör de största fynden. Med den höga dollarkursen (2023) kan shopping i USA kännas dyrt för en svensk, men det finns många olika prisnivåer att välja mellan och det kan vara värt att spendera lite extra för att få tillgång till ett brett utbud och hög kvalitet.

Del 1: De bästa shoppingstäderna i USA

Shopping är nästan som en religion i USA, och det finns möjlighet att shoppa på alla prisnivåer i nästan varje medelstor amerikansk stad. Men om du vill planera din resa runt shopping i USA finns det vissa städer som sticker ut lite extra. Här är några förslag på de bästa shoppingstäderna i USA:

New York City är den ultimata shoppingdestinationen i USA, och det är inte svårt att se varför. Staden har allt från lyxvarumärken som Saks Fifth Avenue och Bergdorf Goodman, till billigare alternativ som Century 21 och H&M. Oavsett om du är ute efter high-end-designerplagg eller billigare kläder, hittar du det i New York City. Varför inte kombinera shopping med lite sightseeing med helikopter till Woodbury Common Shopping?

Los Angeles är också en mycket populär shoppingdestination, kanske mest känd för sina lyxvarumärken som kan hittas på Rodeo Drive. Men det finns också många andra fantastiska shoppingmöjligheter i staden, som Melrose Avenue och The Grove.

Miami är en annan stor shoppingstad i USA, känd för sina glamorösa shoppingcentrum som Bal Harbour Shops och Aventura Mall. Staden har också många exklusiva varumärken att välja mellan, så det är definitivt värt att spana in om du är en lyxshoppingentusiast som Dadeland Mall i Miami som är ett av de mest lyxiga shoppingcentren i USA, med butiker som Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue och Macy’s.

Orlando är en till stor shopping destination i Florida, med många olika områden att utforska. Du kan hitta allt från lyxvarumärken på Mall at Millenia, till billigare alternativ på Orlando International Premium Outlets. Staden är också hem till många av världens mest kända temaparker, så det finns alltid många souvenirer att välja mellan.

Chicago är en annan stor shoppingstad i USA, med många olika områden att utforska. Du kan hitta allt från lyxvarumärken på Magnificent Mile, till billigare alternativ på State Street.

San Francisco är också en mycket populär shoppingdestination i USA, med många olika områden att utforska. Union Square är kanske det mest kända shoppingområdet i staden, med en mängd olika butiker och varumärken att välja mellan

Las Vegas är kanske mest känd för sina casinon, men det är också en mycket populär shoppingdestination. Staden har många olika shoppingcentrum att välja mellan, inklusive Forum Shops at Caesars Palace, Cosmopolitan och The Grand Canal Shoppes. Du hittar också många lyxvarumärken längs Las Vegas Strip som The Shops at Crystals i Las Vegas. Detta lyxiga shoppingcenter är känt för sina high-end varumärken som Prada, Louis Vuitton och Chanel, samt en unik mix av exklusiva boutiquer.

Inte på väg till någon av dessa städer, lugn vi hjälper dig! Vi har fått mycket positiv feedback från shopping i andra städer såsom:

Newbury Street i Boston: Denna gata är känd för sin unika mix av lyxvarumärken och indipendenta butiker.

M Street i Washington D.C.: Denna shoppinggata är känd för sin stilrena och lyxiga atmosfär, med butiker som Neiman Marcus och Burberry.

The Plaza i Kansas City: Detta lyxiga shoppingcenter har ett brett utbud av lyxvarumärken och exklusiva butiker, inklusive Tiffany & Co. och Gucci.

Del 2: De mest populära varumärkena att shoppa i USA

Nike och Levi’s brukar vara populära stopp på outlet tillsammans med Coach, Ray-Ban, Bose och Under Armour. Även ett besök på Apple-store brukar locka i storstäderna.

För lite mer flärd rekommenderar vi:

Marc Jacobs: Ett av de mest kända lyxvarumärkena i USA, känt för sin eleganta och sofistikerade stil. Deras kollektioner inkluderar kläder, skor, väskor, accessoarer och dofter.

Tommy Hilfiger: Ett annat välkänt amerikanskt lyxvarumärke, med en stil som är lite mer casual och avslappnad än Marc Jacobs. De erbjuder kläder, skor, väskor och accessoarer för både män och kvinnor.

Ralph Lauren: Ett av de mest ikoniska varumärkena i USA, känt för sin preppy och gammaldags amerikanska stil. Deras produktutbud inkluderar kläder, skor, väskor, dofter och heminredning.

Calvin Klein: är känt för sin moderna och avskalade stil. Deras produkter inkluderar kläder, skor, väskor, underkläder, dofter och accessoarer.

Michael Kors: är mycket populärt bland unga kvinnor i USA, känt för sin glamorösa och jetsetstil. Deras produkter inkluderar kläder, skor, väskor, dofter och accessoarer.

När det gäller lyxshopping av varumärken som inte är från USA brukar våra kunder uppskatta:

Gucci: Detta italienska modehus har sitt huvudkontor i Florens, men deras populäraste butik ligger på Fifth Avenue i New York City. Gucci är känt för sin lyxiga mode för både män och kvinnor, inklusive läderprodukter, kläder, skor och accessoarer.

Louis Vuitton: Det här franska märket är känt för sin lyxiga och exklusiva mode, inklusive väskor, skor och accessoarer.

Prada: Detta italienska märke är känt för sin lyxiga ready-to-wear-mode för både män och kvinnor, inklusive kläder, skor och accessoarer.

Valentino: ännu ett italienskt märke, känt för sin lyxiga mode för kvinnor, inklusive kläder, skor och accessoarer

Burberry: Det här brittiska märket är känt för sin lyxiga mode för både män och kvinnor, inklusive kläder, skor och accessoarer

Del 3: De bästa shoppingcentren i USA

Mall of America är ett av de största och mest populära shoppingcentren i USA, beläget i Bloomington, Minnesota. Det har över 500 butiker, samt en mängd olika restauranger och aktiviteter. Det är också hem till Nickelodeon Universe, en nöjespark inomhus.

The Grove är ett annat populärt shoppingcenter i USA, beläget i Los Angeles. Det är en lyxig och charmig center med över 100 butiker, samt en mängd olika restauranger och aktiviteter. The Grove är också känt för sin vackra trädgårdsmiljö och sina regelbundna liveframträdanden.

The Americana at Brand är ett annat lyxigt shoppingcenter i USA, beläget i Glendale, Kalifornien. Det har över 100 butiker, samt en mängd olika restauranger och aktiviteter. The Americana at Brand är också känt för sin vackra arkitektur och sina återkommande uppträdanden.

The Forum Shops at Caesars Palace är ett av de mest kända shoppingcentren i USA, beläget i Las Vegas. Det har över 160 butiker, samt en mängd olika restauranger och aktiviteter. The Forum Shops at Caesars Palace är också känt för sin lyxiga miljö och sina regelbundna liveframträdanden.

The Shops at Crystals är ett annat lyxigt shoppingcenter i USA, beläget i Las Vegas. Det har över 50 butiker, samt en mängd olika restauranger och aktiviteter. The Shops at Crystals är också känt för sin unika arkitektur och sina exklusiva varumärken.

Sawgrass Mills är ett av de största och mest populära outletcentren i USA, beläget i Sunrise / Ft Lauderdale, Florida. Det har över 350 butiker, samt en mängd olika restauranger och aktiviteter. Sawgrass Mills är känt för att erbjuda rabatter på designervarumärken och har lockat besökare från hela världen. Centret har också en mängd olika temaområden att utforska, inklusive The Oasis, The Colonnade Outlets och The Avenue. Sawgrass Mills har något för alla, oavsett om du är ute efter lyxvarumärken eller billigare alternativ.

Del 4: Tips för bästa shoppingen i USA

Det finns många olika saker som är bra att veta när du ska göra shopping i USA, här är några tips:

Tänk på skatteregler: I många delar av USA finns det så kallade “sales tax” på varor, det vill säga en skatt som läggs på priset. Denna skatt kan variera beroende på var du befinner dig men ligger oftast runt 6%.

Leta efter rabatter: Många butiker i USA erbjuder rabatter på olika varor, så det är alltid värt att leta efter dessa. Du kan till exempel hitta rabatter på designervarumärken på outletcentra, eller på rea hos vanliga butiker, läs mer om coupon books ovan.

Var ute i god tid: Om du ska shoppa i USA under högsäsong, till exempel under julen, Black Friday, Thanks giving eller påsk osv, är det bra att vara ute i god tid. Många butiker kan bli fulla med folk och det kan till och med bli svårt att hitta plats att parkera. Som alltid är det markant mer folk på helger så kan du shoppa på en vardag är det att föredra om du vill ha mindre trängsel.

Utforska olika områden och typer av butiker: Det finns många olika shoppingområden i USA, så det är bra att utforska flera olika ställen. Du kan till exempel hitta billigare alternativ på outletcentra, medan du kan hitta mer exklusiva varumärken på lyxshoppinggator.

Summering

Att shoppa i USA är en fantastisk upplevelse och det finns något för alla, oavsett om du letar efter billigare varor eller lyxvarumärken. Oavsett vad du är ute efter kan Bodin och Partners hjälpa dig att skräddarsy din shoppingupplevelse så att den passar dina önskemål och behov. Som medlem i Virtuoso har vi tillgång till mängder av förmåner och rabatter, så att du kan få ut det mesta möjliga av din shoppingresor. Så om du vill ha den ultimata shoppingupplevelsen i USA, tveka inte att kontakta oss för att börja planera din resa idag!