Qatar är ett intressant resmål som lämpar sig bra för er konferens tack vare sin moderna infrastruktur och ett stort antal hotell och konferensanläggningar i världsklass. Landet har också ett bra infrstruktur och är lätt att resa runt i. Doha, huvudstaden i Qatar, är känd för sina imponerande arkitektoniska byggnader, kulturella sevärdheter och världsklass shopping. Doha är också en viktig affärs- och finansiell hub i Mellanöstern, med många internationella företag som har kontor i staden.

Här är några av de mest populära sevärdheterna i Doha:

Souq Waqif – Detta är den äldsta och bästa marknaderna i Doha där du kan hitta allt från textilier till kryddor och smycken. Det är en bra plats att få en känsla av det lokala livet.

 

The Pearl – Den här nya stadsdelen är känd för sina lyxiga bostäder och shoppingmöjligheter. Här finns också många restauranger och caféer med utsikt över havet.

Katara Cultural Village – Det här kulturella centret är byggt för musik- och teaterföreställningar, konstgallerier och andra kulturella evenemang.

Aspire Tower – Den här byggnaden är känd för sin unika form och är den högsta byggnaden i Doha. Det finns en utsiktsplattform på toppen där man kan se ut över hela staden.

Qatars National Museum är ett nytt och modernt museum som öppnade i 2019 i huvudstaden Doha. Museet består av flera permanenta utställningar som ger besökare en djupgående inblick i landets historia, arkeologi, etnografi, konst och arkitektur. Det erbjuder också en unik plats för konferenser. Utställningar är interaktiva och använder avancerad teknologi för att skapa en livfull och engagerande upplevelse för besökare.

Museum of Islamic Art – Det här museet är världskänt för sin imponerande samling av islamisk konst och arkitektur. Byggnaden själv är också en sevärdhet, designad av arkitekten IM Pei.

 

Qatar är känt för sina  hotell och konferensanläggningar i världsklass, och det finns många olika alternativ att välja mellan för en konferens. Här är några av de bästa hotellen i Doha för er konferens:

Sheraton 

Sheraton Grand Doha Resort & Convention Hotel är ett av de mest populära hotellen i Doha för konferens. Hotellet har 394 rum och sviter samt 12 konferensrum med modern teknik och utrustning för att hålla möten och konferenser. Hotellets konferensavdelning erbjuder en mängd olika tjänster, inklusive företagsarrangemang, catering och teknisk support.

Hotellet ligger på en privat strand och erbjuder också ett brett utbud av faciliteter, inklusive en spa-anläggning, ett gym och en pool. Det finns också många olika restauranger och barer för gästerna att välja mellan, inklusive möjligheter för fine dining och casual mat.

The Westin

The Westin Doha Hotel & Spa är ett annat högklassigt hotell i Doha som är perfekt för konferens. Hotellet har 361 rum och sviter samt 12 konferensrum med modern teknik och utrustning. Hotellets konferensavdelning erbjuder en mängd olika tjänster, inklusive företagsarrangemang, catering och teknisk support.

Hotellet erbjuder också en spa-anläggning, ett gym och en pool för gästerna att koppla av och njuta av. Det finns också ett brett utbud av restauranger och barer för gästerna att välja mellan.

Marriott Marquise

Marriott Marquise Doha är ett annat högklassigt hotell som är perfekt för konferens. Hotellet har 474 rum och sviter samt 16 konferensrum med modern teknik och utrustning. Hotellets konferensavdelning erbjuder en mängd olika tjänster, inklusive företagsarrangemang, catering och teknisk support. Hotellet har också spa-anläggning, ett gym och en pool för gästerna att njuta av.

St Regis

St Regis Doha är ett lyxhotell som också är ett utmärkt val för konferens. Hotellet har 283 rum och sviter samt 10 konferensrum. Hotellet ligger på en privat strand och erbjuder också ett brett utbud av restauranger och barer för gästerna att välja mellan, inklusive möjligheter för fine dining och mer casual mat. Terssaen är väldigt unik och lämpar sig för både en frukost i solen eller mer unika arrangemang såsom kanske en cocktail-kurs med bartender för just er grupp?

Ritz Carlton

Ritz Carlton Doha är ett lyxhotell som är en perfekt plats för en konferens. Hotellet erbjuder ett brett utbud av faciliteter och tjänster som är anpassade för att hålla möten och konferenser.

Hotellet har 370 rum och sviter, samt ett antal mötes- och konferensrum med modern teknik och utrustning för att hålla möten och konferenser. Mötesrummen har såklart projektorer och ljudanläggningar men även utrustning för videomöten utan extra kostnad.

En av de unika sakerna med Ritz Carlton Doha är möjligheten att skapa arrangemang på hotellets stora ytor inom- och utomhus. Hotellet har en privat strand och en stor trädgård som är perfekt för mottagningar och banketter. Hotellet har även ett stort “ballroom” som kan användas för stora konferenser och mässor.

Hotellet har också en spa-anläggning, ett gym och en pool för gästerna att njuta av. Dessutom finns det många olika restauranger och barer för gästerna att välja mellan, allt från fine dining till mer caual dining.

Hotellets läge i centrala Doha gör det enkelt för gästerna att ta sig runt i staden och utforska allt Doha har att erbjuda.

Alla dessa hotell är mycket välutrustade med konferensfaciliteter och erbjuder ett brett utbud av tjänster för att hjälpa till att göra din konferens en framgång. De har också ett brett utbud av rum och sviter att välja mellan för att passa just din grupps behov.

Doha Exhibition center

Doha Exhibition center är också ett mycket bra ställe för mässor och kongresser. Det är ett av de modernaste och mest flexibla utställningscentren i Mellanöstern och erbjuder ett brett utbud av faciliteter för alla typer av evenemang.

 

Mat

Maten i Qatar är en unik kombination av inhemsk arabisk matkultur och internationellt utbud. Den arabiska maten är präglad av mycket kryddor samt citron och yoghurt, och innehåller ofta ris och kötträtter. Det finns många bra restauranger, som vanligt hjälper vi er att göra varje måltid till en upplevelse för er grupp!

Qatar är känt för sin kärlek till bakverk och sötsaker,, från klassiska arabiska bakverk till internationella mästervärk. Arabiska bakverk som ni måste priva är Makrout, små kakor fyllda med dadlar och mandel, och balaleet, en söt pasta gjord av vete och saffran.

En av de mest populära arabiska bakverken i Qatar är Oum Ali, “Alis mamma”. Det är en efterrätt gjord av fyllning av smör, mjölk, kokos, mandel och rosiner. Det är ofta serveras varmt med vaniljglass eller grädde. Oum Ali är en mycket söt och mättande efterrätt, och är en favorit bland både lokalbefolkningen och besökare.

Väder

Vädret i Doha, Qatar är varmt  under största delen av året med höga temperaturer som når över 40 graderunder sommarmånaderna. De kallaste månaderna är december till februari då temperaturen brukar ligga runt 25 grader. Nederbörden är mycket låg med några få regnstormar under vintermånaderna.

Det bästa tiden att besöka Doha är under vintermånaderna från november till mars, när temperaturen är lite kallare och mer uthärdliga. Sommarmånaderna från juni till augusti är minst populära på grund av den höga värmen och fukten.

Kontroversiellt resmål

Qatar är ett väldigt säkert land att resa till, med låg kriminalitet och hög säkerhet. Det är viktigt att känna till att det finns vissa kulturella normer och traditioner som bör respekteras, såsom att vara klädd i ett passande och respektfullt sätt och att förolämpa mot den muslimska religionen.

Du kommer att behöva en adapter för eluttaget eftersom de har samma typ av uttag som i Storbritannien. Det är bra att ha både lite kontanter med dig, eftersom vissa få platser inte tar emot kortbetalningar. Det går bra att tala engelska i Qatar, även om arabiska är det officiella språket. Det är också viktigt att notera att det bara är 2 timmars tidsskillnad mellan Sverige och Qatar.

Sverige och Qatar är mycket olika varandra på många sätt. I Sverige har vi ett välfärdssystem och en stark tradition av jämställdhet och mänskliga rättigheter. Qatar är ett land med en annorlunda kultur och en annorlunda regeringsform.

Det finns likheter, både Sverige och Qatar är välutvecklade länder med hög levnadsstandard. Båda länderna är också viktiga affärs- och finanscentrum.

Det finns så klart många skillnader mellan Sverige och Qatar. Sverige är en monarki med ett parlamentariskt system medan Qatar är en absolut monarki där regeringsmakten är koncentrerad hos den kungliga familjen. Kulturen i Sverige är också mycket annorlunda jämfört med kulturen i Qatar där det finns begränsningar på frihet och mänskliga rättigheter i Qatar.

När det gäller frågan om det är bra eller dåligt att besöka ett omstritt land som Qatar; det kan beror på ditt företags policy och era värderingar. Vissa personer kan se det som en chans att lära sig mer om en annorlunda kultur och samhällssystem, medan andra kan se det som ett stöd till en regering eller ett system som de inte stöder. Det är viktigt att göra sina egna undersökningar och fundera över ens egna värderingar innan väljer att lägga sin konferens i Qatar eller andra omstridda länder.