Varför älskar Joakim lounger? 

Är du ständigt är på språng, jagar från flygplats till flygplats och suktar efter ett andrum mitt i resandets vimmel? Eller vill du sätta en guldkant på din grupps resa?

Då förstår du precis varför Joakim, liksom många andra affärsresenärer, värderar flygplatslounger högt. I denna text utforskar vi varför lounger (både på hotell och flygplatser) är de perfekta  för företagsgrupper och hur de kan förvandla er nästa resa till en avkopplande och produktiv upplevelse. Du kan också läsa mer om Joakims besök på lounger i tex New York och Oslo.

Varför är lounge bra för företagsgrupper?

Flygplatslounger erbjuder en exklusiv tillflyktsort där ni kan återhämta er, umgås, arbeta ostört och även nätverka i en mer avslappnad miljö. En lounge erbjuder just detta, plus ytterligare fördelar:

  1. Lugn och ro: I en lounge kan ni fly flygplatsträngseln och finna ett lugn som är svårt att uppnå på andra ställen på en flygplats.
  2. Mat och dryck: Ett utbud av kostnadsfria snacks, måltider och drycker (oftast även alkohol) gör er grupp mätt och belåten utan att kreditkortet går varmt.

3. Arbetsmöjligheter: Med tillgång till Wi-Fi och arbetsplatser kan ni hålla produktiviteten uppe även innan ni kliver på planet. En del lounger har även telefonbås (och/eller guest office, ett större bås med skrivbord) och vissa har hela mötesrum.

4. Nätverkande: Ni vet aldrig vem ni kan träffa i en lounge – det kan vara framtida kunder, samarbetspartners eller kollegor från branschen.

5. Dusch: Det är något alldeles speciellt med att stiga av ett långt flyg och veta att det finns en dusch väntande på dig i flygplatsloungen. Så nästa gång du befinner dig i en flygplatslounge och har möjligheten att ta en dusch, tveka inte

Vilka olika typer av lounger finns det?

Det finns en uppsjö av lounger att välja bland, alla med sina egna specifika fördelar. Här är några av de alternativ som finns tillgängliga:

  • Flygbolagets egen lounge: Flygbolag erbjuder ofta en egen lounge som en förmån för passagerare som flyger i första klass eller business class och ibland även i sk ekonomi plus (som tex SAS plus). Dessa lounger erbjuder ofta en mer lyxig upplevelse och är skräddarsydda för flygbolagets passagerare.

  • Kreditkortslounger: Många premiumkreditkort, såsom American Express, erbjuder tillgång till lounger som en del av sina förmåner. Perfekt för företagare som använder företagskortet för att samla poäng. Joakim har spenderat många timmar hos Pontus som drev Amex lounge på Arlanda.

  • Plaza Premium är en av de få lounger som erbjuder att man kan betala per gång och som faktiskt är värda att betala för. De är kända för sin högkvalitativa service och eleganta atmosfär. De erbjuder ofta bra mat- och dryckalternativ och är kända för att skapa en avkopplande och bekväm miljö för resenärer. Deras lounges finns på många stora flygplatser runt om i världen och har blivit en favorit för oss som söker en premium loungupplevelse.

 

  • Medlemskap som Priority Pass och Lounge Key: Ett medlemskap i Priority Pass ger tillgång till över 1 300 lounger världen över, oavsett vilket flygbolag ni reser med eller vilken biljettklass ni har. Detsamma gäller Lounge Key som är som erbjuder resenärer möjligheten att njuta av exklusivt loungenätverk runt om i världen. Vi besöker bara dessa två i brist på annat och har du inte fri entré kan vi inte rekommendera ett besök.

Hur får man tillgång till lounge?

Vi hjälper er vid bokningen av såklart! Tillgång till loungen kan variera beroende på vilken typ av lounge ni är intresserade av, men här är några vanliga metoder:

  1. Flygbiljettklass: Er biljettklass kan automatiskt ge er tillgång till en lounge, särskilt om ni reser i första eller business class.
  2. Status hos flygbolag: om ni har tex ett SAS guldkort ger det tillgång till lounger även med en vanlig ekonomibiljett
  3. Medlemskap: Genom att teckna ett medlemskap som Priority Pass eller liknande tjänster kan ni få tillgång till loungerna.
  4. Kreditkort: Vissa kreditkort ger gratis tillgång eller rabatterat pris på loungepass som en del av sina förmåner.

5. Dagspass: Ibland kan ni köpa ett dagspass för enstaka tillgång, vilket kan vara en god investering för en arbetsgrupp på genomresa.

Värt att notera att de flesta lounger endast tillåter passagerare som är på väg ombord på ett flygplan. Det finns några få sk arrival lounges. Är ni behov av det så jagar vi det åt er såklart!

Executive lounges på hotell– En extra touch av lyx på er företagsresa som er CFO kommer gilla

Utöver flygplatslounger bör man inte underskatta värdet av executive lounges som finns på många högkvalitativa hotell. Dessa lounger, ofta tillgängliga för gäster i executive rum eller sviter, är designade för att erbjuda en extra nivå av service och komfort för den kräsna företagsresenären. Läs mer nedan och ännu mer här.

I dessa exklusiva miljöer kan ni förvänta er en ännu mer personligt anpassad service. Executive lounges på hotell erbjuder oftast en fridfull miljö där ni kan arbeta ostört, hålla informella möten eller bara koppla av efter en lång dag. Frukost, eftermiddagste och ibland oftast cocktails på kvällen serveras i en mer privat atmosfär än i hotellets vanliga restauranger

Dessa lounger är särskilt fördelaktiga för företagsgrupper då de kan fungera som en central punkt för samling och socialisering. Om ni planerar en konferens eller en kick-off kan tillgång till hotellets executive lounge vara den perfekta platsen för deltagarna att samlas före och efter dagens sessioner, vilket främjar sammanhållning och nätverksbyggande.

När vi bokar ert nästa företagsevenemang, överväg att uppgradera till rum som ger tillgång till executive loungen för att maximera värdet av er vistelse. Väljer du nåt av våra Virtuoso hotell kan vi ofta uppgradera er utan kostnad! Dessa lounges ger er och er grupp en bekvämare och mer förmånlig upplevelse, vilket är precis vad man behöver för att säkerställa en framgångsrik affärsresa.

Inspiration

Ring oss på 08-519 722 22 eller maila info@bodinpartners.se, vi är redo för er!

Vill du surfa mer, besök vår blogg eller:

Tips på resmål för 2024

Läs mer om våra tankar om lyx

Våra favorithotell

Vill du att vi håller föreläsning hos er klicka här