Företagsresa Orlando – så mycket mer än Musse Pigg

Orlando ligger oss extra varmt om hjärtat, ett resmål som vår grundare Joakim känner extra väl eftersom han bodde i Florida under två år och sedan dess besökt staden mer än 10 gånger. När man nämner Orlando, är det många som genast tänker på Disney World och Musse Pigg. Med över 60 miljoner besökare varje år, är det lätt att glömma bort allt annat som denna fantastiska stad har att erbjuda. Men varför är Orlando egentligen så populärt för företagsgrupper?

Varför företagsresa Orlando?
Orlando har inte några av världens mest berömda nöjesparker (läs vår kompletta guide här). Staden erbjuder ett rikt utbud av kulturella upplevelser, restauranger, shopping, och mycket mer. Detta gör Orlando till ett attraktivt resmål för företagsgrupper som söker en blandning av affär och nöje.

Boende i Orlando
Med nästan 5000 hotell och över 130,000 rum att välja på, finns det något för alla typer av grupper i Orlando. Många av våra mindre grupper föredrar ofta lyxhotellen som Ritz-Carlton Grande Lakes, Waldorf Astoria och Four Seasons. För de som önskar en mer hemtrevlig känsla (med full service om så önskas) finns det även möjlighet att boka väldigt unika villor till väldigt bra priser. Men, var försiktig: en del villor blev slitna under Covid-perioden på grund av hög uthyrningsfrekvens. Oroa er inte, vi vet exakt var ni ska bo.

Ett hotell som förtjänar särskilt omnämnande är Disney World Swan and Dolphin. Marriott garanterar kvaliten, Swan är en del av Westin och Dolphin tillhör Sheraton. En stor fördel med detta hotell är dess närhet till parkerna Epcot och Hollywood Studios. Även om man kan gå till parkerna, rekommenderar vi att ni tar båtturen åtminstone en gång – en underbar upplevelse!

Swan and Dolphin erbjuder dessutom “Disney Cast Members”, Disneys egna personal som bistår med biljettbokning och ovärderliga tips. “Disney Resort Guest Benefits” inkluderar förmåner som tidig tillgång till parkerna och möjlighet att boka Disneys golfbanor. För er som använder bil erbjuds gratis parkering på Disney parkerna, vilket annars kan kosta mellan 25-50 dollar per dag.

Vill ni göra företagsevenemanget extra speciellt? Vi kan arbeta tillsammans med “Disney Event Group Team” för att skapa en magisk upplevelse – med eller utan Musse och hans vänner.

Det verkliga guldkornet för företagsgrupper är dock deras samarbete med Disney Institute. Detta institut erbjuder insikter om Disneys framgångsrika strategier när det gäller kundservice och upplevelser. Genom att boka på Swan and Dolphin får ni tillgång till talare och kurser som ofta är uppbokade långt i förväg.

Faciliteter och mat
På Disney World Swan and Dolphin kan ni välja att bo i någon av deras 10 Presidential-sviter – perfekt som mötesrum för mindre grupper.

För större sammankomster finns 87 mötesrum i deras 30.000 kvm konferenscenter.

Och maten? Ni kan njuta av en privat kock på rummet, “private dining“, eller besöka någon av hotellets 23 restauranger. Orlando erbjuder dessutom tusentals andra restauranger, varav 46 (!) finns med i Michhelin Guide.

Aktiviteter i Orlando
Orlando erbjuder en uppsjö av aktiviteter för er grupp. Oavsett om ni vill åka svävare i Everglades, simma med alligatorer, besöka nöjesparker eller shoppa – Orlando har allt ni kan önska.

Så, när ni planerar er nästa företagsresa, tänk på Orlando. Inte bara för Musse Pigg, utan för den oändliga potentialen för affärsmöjligheter, nöjen och oförglömliga upplevelser.

Och när ni gör det, tveka inte att kontakta oss på Bodin och Partners för att göra resan så smidig och givande som möjligt.